Рецепт лаваша

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка45 хвПриготування25 хвЗагальний час1 год 10 хв

Ароматний лаваш став основою окремого напряму в кулінарії з приготування чудових і дуже різноманітних закусок. Існує велика кількість рецептів приготування лаваша. Ми ж пропонуємо дуже смачний пухкий лаваш на дріжджах!

 1 кг пшеничного борошна
 80 гр дріжджів свіжих
 1 ч. л. цукру
 600 мл води
 2 ч. л. оливкової олії
 Рослинна олія для змащування
 1 шт яйця
1

Борошно просіємо та змішаємо з сіллю.

2

У широку миску наливаємо теплу воду. Змішуємо її зі свіжими дріжджами до повного розчинення.

3

Починаємо поступово додавати до дріжджів борошно. Вимішуємо досить м'яке та еластичне тісто. Накриваємо готове тісто для лаваша рушником і залишаємо підходити на 20-30 хвилин.

4

Викладаємо тісто на робочу поверхню, посипану борошном, і гарненько розминаємо його.

5

Розділяємо тісто на 5 рівних частин. З кожної частини тіста формуємо кулі та розкачуємо їх в коржі.

6

В окремий посуд розбиваємо куряче яйце, трохи збиваємо його, а потім додаємо цукор і оливкову олію. Ретельно все перемішуємо.

7

Добре розігріваємо духовку до 180°С. Приготуємо відповідне деко або форму для запікання та змащуємо олією. Викладаємо підготовлені коржі на деко та злегка розтягуємо їх.

8

Змащуємо приготованою яєчною сумішшю коржі та випікаємо лаваші близько 5-7 хвилин. Після чого виймаємо їх з духовки та трохи збризнемо звичайною водою, щоб скоринка не була надто твердою.

9

Повертаємо лаваші в духовку та випікаємо ще близько 5-6 хвилин. І ось пухнастий, м'який і дуже смачний лаваш готовий!

Смачний хліб – лаваш 

Гарячий лаваш одразу ж можна подавати до столу замість хліба, він чудово підходить для чаювання. Що може бути смачніше, ніж вмочати свіжий м'який лаваш у мед або варення! 

Різні рецепти лаваша

В узбецькому рецепті пухкого лаваша в домашніх умовах використовується дріжджове тісто. 

За вірменським рецептом тонкий лаваш випікають без дріжджів – лише вода, сіль та борошно. Надзвичайно смачним лаваш виходить при випіканні у спеціальній печі-жаровні – глиняному тандирі.

Також є оригінальні рецепти лаваша з житнього, рисового, вівсяного та кукурудзяного борошна.

Інгредієнти

 1 кг пшеничного борошна
 80 гр дріжджів свіжих
 1 ч. л. цукру
 600 мл води
 2 ч. л. оливкової олії
 Рослинна олія для змащування
 1 шт яйця

Кроки рецепта

1

Борошно просіємо та змішаємо з сіллю.

2

У широку миску наливаємо теплу воду. Змішуємо її зі свіжими дріжджами до повного розчинення.

3

Починаємо поступово додавати до дріжджів борошно. Вимішуємо досить м'яке та еластичне тісто. Накриваємо готове тісто для лаваша рушником і залишаємо підходити на 20-30 хвилин.

4

Викладаємо тісто на робочу поверхню, посипану борошном, і гарненько розминаємо його.

5

Розділяємо тісто на 5 рівних частин. З кожної частини тіста формуємо кулі та розкачуємо їх в коржі.

6

В окремий посуд розбиваємо куряче яйце, трохи збиваємо його, а потім додаємо цукор і оливкову олію. Ретельно все перемішуємо.

7

Добре розігріваємо духовку до 180°С. Приготуємо відповідне деко або форму для запікання та змащуємо олією. Викладаємо підготовлені коржі на деко та злегка розтягуємо їх.

8

Змащуємо приготованою яєчною сумішшю коржі та випікаємо лаваші близько 5-7 хвилин. Після чого виймаємо їх з духовки та трохи збризнемо звичайною водою, щоб скоринка не була надто твердою.

9

Повертаємо лаваші в духовку та випікаємо ще близько 5-6 хвилин. І ось пухнастий, м'який і дуже смачний лаваш готовий!

Рецепт лаваша

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору