Рататуй

Рататуй
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год 5 хв

За цим рецептом рататуй можна приготувати просто й швидко, адже
запікається страва у духовці, а підготовча робота займає не дуже багато часу.
Рататуй схожий на звичайне овочеве рагу, грузинське соте або болгарське
лечо. Схожі страви є також в інших кухнях: в Італії – капоната, в Іспанії – пісто. Відрізняються лише способом нарізання овочів і приготування. Рататуй – смачна пісна страва, що чудово пасує для вегетаріанського столу і просто так.

 3 шт баклажани ( середні )
 3 шт цукіні ( середні )
 2 шт перців солодких
 6 шт помідорів
 7 шт цибулин шалот
 1 головка часнику
 1 лавровий лист
 1 ч. л. сушеного базиліку
 1 ч. л. сушеного майорану
 2 гілочки тим'яну
 сіль, перець
1

Баклажани попередньо наріжте кільцями приблизно 7 мм, щедро посоліть і залиште в мисці до години часу.
Очистіть перець від серцевини і наріжте поперек четвертинками кілець шириною 1 см. Дрібно наріжте цибцлю. Цукіні і помідори наріжте кружальцями товщиною 1 см. Розчавіть часник і подробіть лавровий лист.

2

Змастіть форму для запікання олією. Викладіть овочі почергово: баклажани, цукіні, солодкий перець, помідори. Кожен шар, крім баклажанів, посипаємо сумішшю солі, перцю, майорану і базиліку, скроплюємо оливковою олією і додаємо по зубчику часнику. Трошки цибулі і лаврового листа.

3

Ставимо в духовку на 45хв. Тушкуємо при температурі 180*C.

4

Подаємо рататуй гарячим чи холодним. Смачного!

Рецепт рататуя у томатному соусі

Ця смачна пісна страва відрізняється тим, що замість тертого сиру, молока та яєць, можна приготувати томатний соус і залити ним рататуй перед випіканням. Для приготування соусу потрібно потушити подрібнені на кубики моркву, цибулю, помідори протягом 15-20 хвилин і додати кетчуп.

Рататуй гострий Провансаль

Якщо є трішки вільного часу, можете приготувати рататуй з солодким перцем. Овочі – баклажани, помідори, цибулю, часник, солодкий червоний та жовтий перець нарізаємо дрібними кубиками й обсмажуємо (все окремо!) до м’якого стану в олії. Потім з’єднуємо компоненти, разом тушкуємо ще 2-3 хвилини і все! Смакуємо холодним або гарячим.

Інгредієнти

 3 шт баклажани ( середні )
 3 шт цукіні ( середні )
 2 шт перців солодких
 6 шт помідорів
 7 шт цибулин шалот
 1 головка часнику
 1 лавровий лист
 1 ч. л. сушеного базиліку
 1 ч. л. сушеного майорану
 2 гілочки тим'яну
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Баклажани попередньо наріжте кільцями приблизно 7 мм, щедро посоліть і залиште в мисці до години часу.
Очистіть перець від серцевини і наріжте поперек четвертинками кілець шириною 1 см. Дрібно наріжте цибцлю. Цукіні і помідори наріжте кружальцями товщиною 1 см. Розчавіть часник і подробіть лавровий лист.

2

Змастіть форму для запікання олією. Викладіть овочі почергово: баклажани, цукіні, солодкий перець, помідори. Кожен шар, крім баклажанів, посипаємо сумішшю солі, перцю, майорану і базиліку, скроплюємо оливковою олією і додаємо по зубчику часнику. Трошки цибулі і лаврового листа.

3

Ставимо в духовку на 45хв. Тушкуємо при температурі 180*C.

4

Подаємо рататуй гарячим чи холодним. Смачного!

Рататуй

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори