Пиріг зі сливами

пиріг зі сливами
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год 5 хв

Майже, як в пісні – і з сиром пироги! Але ж пиріг з сливами найкраще приготувати саме зараз, у розпал сезону, а з сиром можна протягом року випікати. Пироги зі сливами, в залежності від ваших уподобань, можна спекти з будь-якого тіста – пісочного, бісквітного, листкового, на дріжджах. Головне – щоб сливи не були занадто кислими. Проте, невеличка кислинка не завадить, солодке тісто чудово врівноважує сливовий присмак.

 600 гр слив
 140 гр вершкового масла
 300 гр борошна
 3 яйця
 150 гр цукру
 1 ч. л. розпушувача
 ванільний цукор
Для солодкої крихти
 2 ст. л. цукру
 60 гр борошна
 50 гр вершкового масла
1

Сливи миємо, розділяємо на половинки, виймаємо кісточки.

2

У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром та ванільним цукром.

3

Додаємо м’яке вершкове масло і ще раз збиваємо.

4

Всипаємо просіяне борошно й розпушувач та замішуємо негусте однорідне тісто.

5

Деко застеляємо пергаментом, змащуємо олією або маслом. Виливаємо тісто у форму.

6

Зверху на тісто щільно викладаємо сливи серединками донизу.

7

Приготуємо крихту для пирога з сливами – просто долонями розтираємо борошно, цукор і вершкове масло.

8

Посипаємо крихтою пиріг зі сливами.

9

Випікаємо у розігрітій духовці 180°С протягом 40-45 хвилин.

Пиріг з сливами на сметані

Пиріг зі сливами, який дуже схожий на шарлотку з яблуками, можна спекти на сметані. Замість вершкового масла у тісто додається сметана, за кількістю більше, ніж масла – 200 г, і додати ще 2 яйця до основного рецепта. Пиріг з сливами із дріжджового тіста ще смачніший, але приготування тіста вимагає більше часу.

Чізкейк зі сливами 

Якщо вам смакує запіканка з домашнього сиру, то замість родзинок до неї можна додати порізані сливи. Кислуватий присмак слив добре відтіняють інші компоненти. Наприклад, у пиріг зі сливами можна покласти порізані скибочками банани та яблука, подрібнені волоські горіхи. Пару столових ложок какао перетворять пиріг з сливами у чудовий шоколадний десерт. 

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 600 гр слив
 140 гр вершкового масла
 300 гр борошна
 3 яйця
 150 гр цукру
 1 ч. л. розпушувача
 ванільний цукор
Для солодкої крихти
 2 ст. л. цукру
 60 гр борошна
 50 гр вершкового масла

Кроки рецепта

1

Сливи миємо, розділяємо на половинки, виймаємо кісточки.

2

У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром та ванільним цукром.

3

Додаємо м’яке вершкове масло і ще раз збиваємо.

4

Всипаємо просіяне борошно й розпушувач та замішуємо негусте однорідне тісто.

5

Деко застеляємо пергаментом, змащуємо олією або маслом. Виливаємо тісто у форму.

6

Зверху на тісто щільно викладаємо сливи серединками донизу.

7

Приготуємо крихту для пирога з сливами – просто долонями розтираємо борошно, цукор і вершкове масло.

8

Посипаємо крихтою пиріг зі сливами.

9

Випікаємо у розігрітій духовці 180°С протягом 40-45 хвилин.

Пиріг зі сливами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору