Пиріг з варенням

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 год 15 хвЗагальний час1 год 30 хв

Духмяний пиріг з варенням завжди нагадує дитинство, домашній затишок та спокій. Тісто звичайне, дріжджове. А ось начинка – абрикосове варення, горіхи, родзинки. Замість абрикосового варення можна взяти курагу або приготувати з іншим варенням, теж буде дуже смачно.

Для тіста:
 200 мл молока
 400 гр борошна
 25 гр дріждів звичайних
 50 гр цукру
 2 шт яєць
 100 гр вершкового масла або маргарину
 1 щіпка солі
Для начинки:
 0,50 л абрикосового варення
 100 гр родзинок
 100 гр волоських горіхів
 Ваніль
 4 ст. л. панірувальних сухарів
1

Підігріємо молоко. Борошно просіємо в миску та зробимо посередині заглиблення. Покладемо туди дріжджі, половину цукру та заллємо половиною молока. Зверху притрусимо борошном, накриємо рушником і на 15-20 хвилин поставимо в тепле місце.

2

Розтопимо масло та увіллємо до опари. Туди ж – решту теплого молока, одне яйце, цукор, сіль. Замісимо тісто та накриємо його рушником. Знову поставимо миску з тістом у тепле місце, щоб його об'єм збільшився вдвічі. На це піде 1 година або трохи більше.

3

Якщо варення рідке, відцідимо рідину. Родзинки замочуємо в теплій воді. Горіхи подрібнюємо качалкою. З’єднуємо разом абрикоси, родзинки, ваніль і панірувальні сухарі.

4

Тепер тісто потрібно обім'яти та розкачати в пласт 30х40 см. Викладаємо на тісто начинку та згортаємо акуратним рулетом. Перекладаємо у форму для випікання та залишаємо у теплому місці ще 20 хвилин для розстоювання.

5

Змащуємо пиріг з варенням збитим яйцем. Ставимо форму в розігріту духовку до 200°С на 25-30 хвилин.

Пиріг з варенням – рецепти тіста   

Для пирога з варенням підійде не тільки дріжджове тісто, а й листкове, пісочне або на кефірі.

Для святкового столу найкраще спекти відкритий пиріг з варенням – нарядний та красивий. Наприклад, пиріг з вишнями або яблучний пиріг. 

Інгредієнти

Для тіста:
 200 мл молока
 400 гр борошна
 25 гр дріждів звичайних
 50 гр цукру
 2 шт яєць
 100 гр вершкового масла або маргарину
 1 щіпка солі
Для начинки:
 0,50 л абрикосового варення
 100 гр родзинок
 100 гр волоських горіхів
 Ваніль
 4 ст. л. панірувальних сухарів

Кроки рецепта

1

Підігріємо молоко. Борошно просіємо в миску та зробимо посередині заглиблення. Покладемо туди дріжджі, половину цукру та заллємо половиною молока. Зверху притрусимо борошном, накриємо рушником і на 15-20 хвилин поставимо в тепле місце.

2

Розтопимо масло та увіллємо до опари. Туди ж – решту теплого молока, одне яйце, цукор, сіль. Замісимо тісто та накриємо його рушником. Знову поставимо миску з тістом у тепле місце, щоб його об'єм збільшився вдвічі. На це піде 1 година або трохи більше.

3

Якщо варення рідке, відцідимо рідину. Родзинки замочуємо в теплій воді. Горіхи подрібнюємо качалкою. З’єднуємо разом абрикоси, родзинки, ваніль і панірувальні сухарі.

4

Тепер тісто потрібно обім'яти та розкачати в пласт 30х40 см. Викладаємо на тісто начинку та згортаємо акуратним рулетом. Перекладаємо у форму для випікання та залишаємо у теплому місці ще 20 хвилин для розстоювання.

5

Змащуємо пиріг з варенням збитим яйцем. Ставимо форму в розігріту духовку до 200°С на 25-30 хвилин.

Пиріг з варенням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору