Пухке тісто на пиріжки

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування2 годsЗагальний час2 годs 15 хв

Тісто для пиріжків зазвичай роблять на дріжджах. Пропонуємо простий недорогий рецепт тіста на пиріжки на сухих дріжджах. Замішуйте разом з нами та пригощайте пухкими смачними пиріжками з різноманітною начинкою ваших близьких та рідних.

 1 кг борошна пшеничного
 500 мл води
 2 шт яєць курячих
 1 ст. л. сухих дріжджів
 1 ч. л. солі
 100 мл олії соняшникової
1

У теплу воду додаємо дріжджі, цукор і 2-3 столові ложки борошна, розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб підійшла опара.

2

Потім частинами вводимо в опару решту борошна, яйця, соняшникову олію та сіль. Коли тісто стане щільним, починаємо вимішувати його руками. Щоб тісто не липло до долонь, наприкінці вимішування, змащуємо руки в рослинній олії.

3

Тісто на пиріжки перекладаємо у миску, накриваємо її харчовою плівкою або чистим рушником та залишаємо в теплому місці приблизно на 1-1,5 години.

4

Після закінчення цього часу тісто для пиріжків готове до формування випічки. Начинка може бути будь-якою.

Тісто для пиріжків – смачні рецепти

Щоб випічка була більш смачною, тісто на пиріжки можна замісити не на воді, а повністю на молоці або на воді з додаванням молока, вершкового масла. 

Якщо часу обмаль, замішуйте пухке тісто на пиріжки на кефірі з содою або розпушувачем. Такому тісту не потрібен час, щоб піднятися. 

Якщо вас не влаштовує рецепт тіста на кефірі для пиріжків, подивіться в холодильнику сметану, вона теж підійде.

Тісто на пиріжки та різноманітні начинки

Класичний рецепт тіста на пиріжки добре смакує з несолодкими начинками – капуста, квасоля, рис з грибами, сир з зеленню, м’ясний фарш.

А якщо плануєте випічку з солодкою начинкою, збільшуйте кількість цукру при замішуванні тіста на пиріжки – буде смачніше!

Інгредієнти

 1 кг борошна пшеничного
 500 мл води
 2 шт яєць курячих
 1 ст. л. сухих дріжджів
 1 ч. л. солі
 100 мл олії соняшникової

Кроки рецепта

1

У теплу воду додаємо дріжджі, цукор і 2-3 столові ложки борошна, розмішуємо та залишаємо на 15 хвилин, щоб підійшла опара.

2

Потім частинами вводимо в опару решту борошна, яйця, соняшникову олію та сіль. Коли тісто стане щільним, починаємо вимішувати його руками. Щоб тісто не липло до долонь, наприкінці вимішування, змащуємо руки в рослинній олії.

3

Тісто на пиріжки перекладаємо у миску, накриваємо її харчовою плівкою або чистим рушником та залишаємо в теплому місці приблизно на 1-1,5 години.

4

Після закінчення цього часу тісто для пиріжків готове до формування випічки. Начинка може бути будь-якою.

Пухке тісто на пиріжки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору