Поряд з вівсянкою, пудинг з манки є традиційною англійською стравою – смачним простим десертом. Це один з легких рецептів десертів в домашніх умовах, який приготувати зможуть навіть початківці. Просто виконуйте наші покрокові рекомендації й трепетно передчувайте, як будете насолоджуватися вишуканим легким десертом від самої англійської королеви.
Варимо звичайну манну кашу. Для цього доводимо молоко до кипіння й тоненькою цівкою висипаємо манку, постійно помішуючи.
Охолоджуємо манну кашу.
Відокремлюємо білки й жовтки.
Для пудингу з манки збиваємо білки у піну з 2-3 краплями лимонного соку й щіпкою солі.
Жовтки, ваніль й цукор додаємо до холодної манної каші й збиваємо міксером до однорідної маси.
Невеликими порціями додаємо збиті білки до манки з жовтками й перемішуємо ложкою зверху донизу.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом або олією, можна присипати сухариками. Випікаємо пудинг з манки 30 хвилин при температурі 180-190 °С.
На стіл подаємо в охолодженому стані, прикрашаємо на ваш смак.
Пудинг з манки: прості секрети швидкого десерту
Інколи зустрічається у рецептах десертів в домашніх умовах у складі інгредієнтів замість молока – вода. Не радимо проводити такий експеримент і втрачати час. Найкраще спробуйте до вище описаного базового рецепта у процесі приготування пудингу з манки додати 30-40 г вершкового масла й 1 ст. л. крохмалю. Такий пудинг з манки добре піднімається, а після повного охолодження в холодильнику його можна буд порізати на охайні шматочки.
Супер швидкий десерт: лінивий пудинг з манки
Якщо поспішаєте чи трішки лінуєтеся, можна пудинг з манки навіть не випікати. До манної каші, що добре упріла під ковдрою протягом 30-40 хвилин, додати вершкове масло, ваніль, трішки какао й дуже добре збити міксером. Після охолодження лінивий пудинг з манки можна прикрасити, наприклад, тертим шоколадом і готово!
Інгредієнти
Кроки рецепта
Варимо звичайну манну кашу. Для цього доводимо молоко до кипіння й тоненькою цівкою висипаємо манку, постійно помішуючи.
Охолоджуємо манну кашу.
Відокремлюємо білки й жовтки.
Для пудингу з манки збиваємо білки у піну з 2-3 краплями лимонного соку й щіпкою солі.
Жовтки, ваніль й цукор додаємо до холодної манної каші й збиваємо міксером до однорідної маси.
Невеликими порціями додаємо збиті білки до манки з жовтками й перемішуємо ложкою зверху донизу.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом або олією, можна присипати сухариками. Випікаємо пудинг з манки 30 хвилин при температурі 180-190 °С.
На стіл подаємо в охолодженому стані, прикрашаємо на ваш смак.