Пшенична каша

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 10 хв

Найчастіше варять пшеничну кашу на воді. Рецепт, як правильно приготувати пшеничну кашу, простий. Але є кілька цікавих нюансів.

 1 скл. пшеничної крупи
 4 скл. води
1

Промиваємо пшеничну крупу кілька разів, щоб видалити сміття.

2

Заливаємо крупу водою: дрібного помелу – на 15-20 хвилин, великого – на 30-40 хвилин.

3

Ще раз промиваємо крупу та заливаємо чистою водою у пропорції 1:4. Варимо пшеничну кашу у каструлі з товстим дном.

4

Після закипання зменшуємо вогонь на плиті до мінімуму. Якщо бажаємо приготувати пшеничну кашу більш щільну, варимо після закипання 10 хвилин, вимикаємо вогонь та закутуємо рушником на 20-30 хвилин.

5

Якщо подобається більш м’яка пшенична каша, потрібно варити 20 хвилин, а потім також замотати рушником.

6

Слід враховувати, що пшеничну кашу дрібного помелу необхідно буде 3-4 рази перемішати, щоб не приставала до дна каструлі.

Пшенична каша на молоці

Щоб зварити пшеничну кашу на молоці, потрібно закип’ятити молоко з водою у пропорції 3:1 та у кип’ячу суміш всипати 1 склянку промитої крупи. Варити, помішуючи 10-15 хвилин.

Щоб приготувати пшеничну кашу більш рідку, необхідно взяти молока та води більше. 

Пшенична каша з курагою та родзинками

Сухофрукти слід ретельно промити, замочити на 20 хвилин. Потім порізати невеликими шматочками та варити разом з пшеничною кашею – на молоці або воді.

Додаємо вершкове масло, трішки цукру або меду – і смачний сніданок готовий!

Інгредієнти

 1 скл. пшеничної крупи
 4 скл. води

Кроки рецепта

1

Промиваємо пшеничну крупу кілька разів, щоб видалити сміття.

2

Заливаємо крупу водою: дрібного помелу – на 15-20 хвилин, великого – на 30-40 хвилин.

3

Ще раз промиваємо крупу та заливаємо чистою водою у пропорції 1:4. Варимо пшеничну кашу у каструлі з товстим дном.

4

Після закипання зменшуємо вогонь на плиті до мінімуму. Якщо бажаємо приготувати пшеничну кашу більш щільну, варимо після закипання 10 хвилин, вимикаємо вогонь та закутуємо рушником на 20-30 хвилин.

5

Якщо подобається більш м’яка пшенична каша, потрібно варити 20 хвилин, а потім також замотати рушником.

6

Слід враховувати, що пшеничну кашу дрібного помелу необхідно буде 3-4 рази перемішати, щоб не приставала до дна каструлі.

Пшенична каша

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору