Пісочне тісто

пісочне тісто
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування10 хвЗагальний час25 хв

Пісочне тісто - одне з базових видів тіста для випічки. особливість його приготування полягає в тому, що масло перетирається з мукою і цукром і саме цей процес надає готовому тісту крихкості. Пісочне тісто можна зберігати в холодильнику протягом 2 днів.

 250 гр муки
 50 гр цукру
 30 мл води
 125 гр масла
 1 жовток
 щіпка солі
1

Перетерти між долонями муку та нарізане дрібними кубиками масло. Коли мука повністю “поглине” масло - додати цукор.

2

Додати жовток, холодну воду і сіль. Вимісити всі інгредієнти до однорідності, але не надто довго, аби тісто не стало надто еластичним. Сформувати кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хв.

3

При розкачуванні не використовувати надто багато муки, аби тісто не стало дуже сухим.

4

Порада: якщо ви хочете приготувати пиріг чи тарт з начинокою, що потребує меншого часу випікання чи не випікається взагалі, розкачайте тісто, викладіть його у форму, змащену маслом, покладіть зверху вирізаний з пергаментного паперу круг і насипте в один шар сухої фасолі, це не дасть тісто підніматися і допоможе зберегти рівномірну товщину. Випікайте при 180 ° C (термостат 6) приблизно 15 хвилин (стежте за кольором тіста).

Якщо ви любите експериментувати з домашньою випічкою, то мати в арсеналі кілька вдалих базових рецептів тіста для випічки - просто необхідність. Нижче ми пропонуємо вам рецепти, яких вам буде достатньо, щоби приготувати кіш, солоний чи солодкий тарт, або будь яку випічку з листкового тіста. Залишиться тільки пофантазувати з начинками.

Інгредієнти

 250 гр муки
 50 гр цукру
 30 мл води
 125 гр масла
 1 жовток
 щіпка солі

Кроки рецепта

1

Перетерти між долонями муку та нарізане дрібними кубиками масло. Коли мука повністю “поглине” масло - додати цукор.

2

Додати жовток, холодну воду і сіль. Вимісити всі інгредієнти до однорідності, але не надто довго, аби тісто не стало надто еластичним. Сформувати кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хв.

3

При розкачуванні не використовувати надто багато муки, аби тісто не стало дуже сухим.

4

Порада: якщо ви хочете приготувати пиріг чи тарт з начинокою, що потребує меншого часу випікання чи не випікається взагалі, розкачайте тісто, викладіть його у форму, змащену маслом, покладіть зверху вирізаний з пергаментного паперу круг і насипте в один шар сухої фасолі, це не дасть тісто підніматися і допоможе зберегти рівномірну товщину. Випікайте при 180 ° C (термостат 6) приблизно 15 хвилин (стежте за кольором тіста).

Пісочне тісто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору