Пісочне печиво на олії

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год

Ароматне пісочне печиво на рослинній олії – дуже розсипчасте та смачне. Це прекрасний десерт з мінімальної кількості інгредієнтів. Собівартість такого смаколика досить ощадна, а на смак пісочне печиво просто чудове!

 160 гр пшеничного борошна
 1 яйце
 60 гр цукру
 40 мл рослинної олії без запаху
 1 ч. л. розпушувача
 Ванілін
 Сіль – щіпка
1

У глибокій мисці з'єднаємо яйце, цукор, сіль і ванілін. Збиваємо усе на високій швидкості міксера 2 хвилини, до отримання світлої пишної суміші.

2

Вливаємо рослинну олію та ще раз збиваємо 15-20 секунд.

3

В окремій мисці змішаємо борошно та розпушувач.

4

Частинами, щоразу перемішуючи, всипаємо борошно з розпушувачем у миску з яєчно-масляною масою. Ретельно перемішуємо до однорідності та замішуємо тісто.

5

Тісто для пісочного печива має вийти еластичним та досить липким.

6

Деко для випічки застеляємо пергаментом.

7

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо тісто. Вирізаємо фігурки, використовуючи формочки. Викладаємо пісочне печиво на пергамент на невеликій відстані одне від одного.

8

Відправляємо деко в духовку, попередньо розігріту до 180°С приблизно на 20-30 хвилин.

9

Пісочне печиво на рослинній олії готове. Злегка його охолоджуємо, перекладаємо на тарілку та подаємо до чаю.

Рецепти приготування пісочного печива  

Можна прикрасити випічку глазур’ю або посипати корицею, цукровою пудрою. Завдяки різноманітним доповненням пісочне печиво перетворюється на незвичайний десерт.

Сміливо додавайте у тісто горішки або кунжут, родзинки або курагу, арахіс або мак та отримуйте щоразу нові смаки пісочного печива.   

Інгредієнти

 160 гр пшеничного борошна
 1 яйце
 60 гр цукру
 40 мл рослинної олії без запаху
 1 ч. л. розпушувача
 Ванілін
 Сіль – щіпка

Кроки рецепта

1

У глибокій мисці з'єднаємо яйце, цукор, сіль і ванілін. Збиваємо усе на високій швидкості міксера 2 хвилини, до отримання світлої пишної суміші.

2

Вливаємо рослинну олію та ще раз збиваємо 15-20 секунд.

3

В окремій мисці змішаємо борошно та розпушувач.

4

Частинами, щоразу перемішуючи, всипаємо борошно з розпушувачем у миску з яєчно-масляною масою. Ретельно перемішуємо до однорідності та замішуємо тісто.

5

Тісто для пісочного печива має вийти еластичним та досить липким.

6

Деко для випічки застеляємо пергаментом.

7

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо тісто. Вирізаємо фігурки, використовуючи формочки. Викладаємо пісочне печиво на пергамент на невеликій відстані одне від одного.

8

Відправляємо деко в духовку, попередньо розігріту до 180°С приблизно на 20-30 хвилин.

9

Пісочне печиво на рослинній олії готове. Злегка його охолоджуємо, перекладаємо на тарілку та подаємо до чаю.

Пісочне печиво на олії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору