Пісні пампухи

пампухи
АвторAnnaРейтингСкладністьСередня
Підготовка1 год 20 хвПриготування40 хвЗагальний час2 годs

Рецепт пампухів для Святої Вечері чи просто для періоду посту. Можете приготувати пісні пампухи з начинкою або без нічого. Пісні пампухи готуються без масла та молока, смажаться класично в нагрітій рослинній олії.

 30 гр пресованих дріжджів
 0,50 л теплої води
 3 скл. борошна
 0,50 склянки цукру
 1 кг борошна (може бути більше або менше)
 2/3 склянки олії ванільний цукор, цедра лимона (факультативно)
 1 л олії для смаження
1

Приготувати опару: у теплій воді розчинити ложку цукру та дріжджі, дати постояти 15-20 хв. Тоді додати склянку просіяного борошна, розмішати і залишити в теплому місці на 45-50 хв.

2

Коли опара підійде, додати цукор, ванільний цукор, цедру лимона, олію і почати додавати муку. Її може піти кілограм, а може й більше чи менше, тісто повинно бути липким, проте не рідким. Місити, поки тісто не почне відставати від рук.

3

Накрити посудину з тістом рушником і залишити мінімум на годину в теплому місці без протягів, тісто повинно вирости вдвічі.

4

Коли тісто готове, розділити його на частини, відділяти ножем чи руками шматки відповідного розміру, формувати палянички, класти начинку і ретельно закривати краї, формуючи рівномірну кульку, якщо ви готуєте пампухи з начинкою (це може бути густе варення чи макова начинка). Якщо ви готуєте пампухи без начинки - просто сформувати кулі. Викладати пампухи на підсипану борошном поверхню, залишаючи проміжки між ними. Залишити на 20-25 хв, щоби підросли.

5

Тим часом дуже добре нагріти олію, для перевірки – вкинути шматочок тіста, олія повинна відразу почати пінитись навколо, а тісто змінювати колір.

6

Коли олія достатньо нагрілась – акуратно викладати пампухи всередину, стільки, щоби вони не торкались один одного і легко перевертались. Коли з одного боку пампухи стали коричневі, акуратно ложкою «перекотити» пампух на інший бік. Бути пильними, тому що вони швидко горять. Викладати пампухи на тарілку, застелену паперовим рушником, щоби забрати зайву олію.

7

При бажанні, посипати пампухи цукровою пудрою.

Інгредієнти

 30 гр пресованих дріжджів
 0,50 л теплої води
 3 скл. борошна
 0,50 склянки цукру
 1 кг борошна (може бути більше або менше)
 2/3 склянки олії ванільний цукор, цедра лимона (факультативно)
 1 л олії для смаження

Кроки рецепта

1

Приготувати опару: у теплій воді розчинити ложку цукру та дріжджі, дати постояти 15-20 хв. Тоді додати склянку просіяного борошна, розмішати і залишити в теплому місці на 45-50 хв.

2

Коли опара підійде, додати цукор, ванільний цукор, цедру лимона, олію і почати додавати муку. Її може піти кілограм, а може й більше чи менше, тісто повинно бути липким, проте не рідким. Місити, поки тісто не почне відставати від рук.

3

Накрити посудину з тістом рушником і залишити мінімум на годину в теплому місці без протягів, тісто повинно вирости вдвічі.

4

Коли тісто готове, розділити його на частини, відділяти ножем чи руками шматки відповідного розміру, формувати палянички, класти начинку і ретельно закривати краї, формуючи рівномірну кульку, якщо ви готуєте пампухи з начинкою (це може бути густе варення чи макова начинка). Якщо ви готуєте пампухи без начинки - просто сформувати кулі. Викладати пампухи на підсипану борошном поверхню, залишаючи проміжки між ними. Залишити на 20-25 хв, щоби підросли.

5

Тим часом дуже добре нагріти олію, для перевірки – вкинути шматочок тіста, олія повинна відразу почати пінитись навколо, а тісто змінювати колір.

6

Коли олія достатньо нагрілась – акуратно викладати пампухи всередину, стільки, щоби вони не торкались один одного і легко перевертались. Коли з одного боку пампухи стали коричневі, акуратно ложкою «перекотити» пампух на інший бік. Бути пильними, тому що вони швидко горять. Викладати пампухи на тарілку, застелену паперовим рушником, щоби забрати зайву олію.

7

При бажанні, посипати пампухи цукровою пудрою.

Пісні пампухи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору