Пісна грибна солянка

грибна солянка
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування40 хвЗагальний час55 хв

Чи знали ви, що солянку можна приготувати не тільки з м'ясом та копченостями, але й з грибами? Гриби можна взяти свіжі лісові чи сушені. Різниця лише у способі приготування. Сухі гриби для пісної грибної солянки попередньо замочуємо в окропі, потім відварюємо разом із картоплею, а свіжі злегка відварюємо окремо та обсмажуємо разом із засмажкою.

 2 квашені огірки
 400 гр свіжих грибівможна також взяти сушені
 2 картоплини
 1 цибулина
 1 морква
 3 ст. л. оливкової олії
 1 скл. томатної пасти
 0,50 ч. л. цукру
 2 л води
 сіль
 перець чорний мелений
1

Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і висипаємо в киплячу воду.

2

Одночасно робимо традиційну засмажку з моркви та цибулі. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці.

3

На сковорідці розігріваємо оливкову олію та обсмажуємо овочі до пом'якшення.

4

Печериці очищаємо та нарізаємо пластинками.

5

Додаємо в сковорідку нарізані печериці, томатну пасту та цукор.

6

Квашені огірки нарізаємо тонкою соломкою або тремо на терці та перекладаємо в каструлю.

7

Засмажку смажимо доти, поки не випарується зайва рідина. Потім відправляємо її до каструлі з картоплею.

8

Варимо ще 5-10 хвилин до повної готовності картоплі. Замість солі можна додати огірковий розсіл, він надасть солянці приємного аромату.

9

Традиційно прикрашаємо тарілки із солянкою маслинами без кісточок, скибками лимону та зеленню. Грибна солянка готова.

Цікаві рецепти солянки

Солянка – суп обов’язково із кисло-солоно-гострим смаком. Тому для приготування пісної солянки використовують капустяний розсіл, різноманітні маринади та соління, лимонний сік і квас, багато прянощів.

Солянки бувають м'ясні, рибні, грибні. Для м'ясної солянки найкраще смакує солонина, різні копченості, ковбаса, шинка, сардельки та сосиски. У рибні солянки йде тільки червона риба – відварна, солона або копчена.

Рецепт збірної солянки

Збірна солянка, як і багато інших страв, з’явилася, як то кажуть, не від хорошого життя: таким чином намагалися просто використати залишки їжі.   

Приготування класичної збірної солянки схоже на конструктор: ви з'єднуєте, здавалося б, абсолютно різні інгредієнти, і в результаті виходить щось дуже навіть гармонійне! 

Інгредієнти

 2 квашені огірки
 400 гр свіжих грибівможна також взяти сушені
 2 картоплини
 1 цибулина
 1 морква
 3 ст. л. оливкової олії
 1 скл. томатної пасти
 0,50 ч. л. цукру
 2 л води
 сіль
 перець чорний мелений

Кроки рецепта

1

Очищаємо картоплю, нарізаємо кубиками і висипаємо в киплячу воду.

2

Одночасно робимо традиційну засмажку з моркви та цибулі. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці.

3

На сковорідці розігріваємо оливкову олію та обсмажуємо овочі до пом'якшення.

4

Печериці очищаємо та нарізаємо пластинками.

5

Додаємо в сковорідку нарізані печериці, томатну пасту та цукор.

6

Квашені огірки нарізаємо тонкою соломкою або тремо на терці та перекладаємо в каструлю.

7

Засмажку смажимо доти, поки не випарується зайва рідина. Потім відправляємо її до каструлі з картоплею.

8

Варимо ще 5-10 хвилин до повної готовності картоплі. Замість солі можна додати огірковий розсіл, він надасть солянці приємного аромату.

9

Традиційно прикрашаємо тарілки із солянкою маслинами без кісточок, скибками лимону та зеленню. Грибна солянка готова.

Пісна грибна солянка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору