Печиво на сметані нашвидкуруч

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год

Приготуємо м'яке та ніжне печиво на сметані нашвидкуруч – смачне та ароматне, яке вдається навіть недосвідченій господині. Спробуйте цей наш простий та швидкий рецепт.

 2,50 скл. борошна
 150 мл сметана 20%
 150 гр цукру
 1 шт яйця курячого
 0,50 ч. л. соди харчової
 1 щіпка солі
1

Приготуємо тісто для печива на сметані. У глибоку миску розбиваємо яйце, засипаємо цукор і ретельно збиваємо до повного розчинення цукру.

2

В отриману масу додаємо сметану кімнатної температури, сіль та соду. Усе розмішуємо.

3

Після засипаємо у в'язку масу просіяне борошно та замішуємо тісто спочатку міксером, а потім руками.

4

З еластичного тіста формуємо кулю, обгортаємо харчовою плівкою та прибираємо на пів години у холодильник.

5

Охолоджене тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Розкатуємо у пласт завтовшки приблизно 1 сантиметр, а потім вирізаємо за допомогою форм печиво.

6

Вирізане печиво на сметані викладаємо на деко, заздалегідь застелене пергаментом, на невеликій відстані одне від одного. Пергамент можна змастити вершковим маслом.

7

Випікаємо протягом 25-30 хвилин за температури 180°С та подаємо домашні смаколики. Відчуваєте, як смачно пахне!

Як прикрасити печиво на сметані

Для прикрашення печива на сметані спробуйте традиційні засоби – кокосову стружку, цукрову пудру, мак, потовчені горіхи, цукати або натертий шоколад.

При цьому, прикрасити можна вже готове печиво на сметані або ж перед випіканням. А можна змішати корицю з цукром та посипати цією сумішшю ще гаряче печиво на сметані. Аромат - неймовірний!

Інгредієнти

 2,50 скл. борошна
 150 мл сметана 20%
 150 гр цукру
 1 шт яйця курячого
 0,50 ч. л. соди харчової
 1 щіпка солі

Кроки рецепта

1

Приготуємо тісто для печива на сметані. У глибоку миску розбиваємо яйце, засипаємо цукор і ретельно збиваємо до повного розчинення цукру.

2

В отриману масу додаємо сметану кімнатної температури, сіль та соду. Усе розмішуємо.

3

Після засипаємо у в'язку масу просіяне борошно та замішуємо тісто спочатку міксером, а потім руками.

4

З еластичного тіста формуємо кулю, обгортаємо харчовою плівкою та прибираємо на пів години у холодильник.

5

Охолоджене тісто викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Розкатуємо у пласт завтовшки приблизно 1 сантиметр, а потім вирізаємо за допомогою форм печиво.

6

Вирізане печиво на сметані викладаємо на деко, заздалегідь застелене пергаментом, на невеликій відстані одне від одного. Пергамент можна змастити вершковим маслом.

7

Випікаємо протягом 25-30 хвилин за температури 180°С та подаємо домашні смаколики. Відчуваєте, як смачно пахне!

Печиво на сметані нашвидкуруч

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору