Рецепт печінки

печена печінка
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування17 хвЗагальний час32 хв

Страви з печінки – телячої, свинячої, курячої, дуже смачні й поживні. Але не всі знають, як приготувати печінку правильно. Так, щоб вона не гірчила, не була сухою та жорсткою. Щоб покращити смак, у найкращих рецептах з печінки перед приготуванням завжди рекомендують її вимочувати 1-2 години у молоці або підсоленій воді.

 600 гр телячої печінки
 2 цибулі
 2 яйця
 100 мл молока
 олія для смаження
 2 ст. л. борошна
 сіль, перець
1

Підготовлену печінку, очищену від плівок і вимочену, нарізаємо порційними шматочками.

куряча печінка

2

Злегка відбиваємо з обох сторін, солимо, перчимо.

3

Кожен шматочок вмочуємо у борошно, потім у збите яйце та обсмажуємо на гарячій сковороді з обох сторін до золотистої скоринки.

4

В олії, що залишилася підсмажимо цибулю, порізану кільцями.

печінка

5

Викладаємо цибулю на печінку, додаємо молоко й тушкуємо 7-10 хвилин. Це також один із секретів, як тушити печінку та смажити. Підсмажувати потрібно 5-7 хвилин і тушкувати також недовго, інакше печінка затвердіє.

печена печінка

Як приготувати курячу печінку – рецепти

Декілька порад, як приготувати печінку курячу: можна потушкувати, підсмажити, відварену використати як інгредієнт салату. Печінка куряча – рецепт паштету: відварити у підсоленій воді 0,5 кг печінки, 50 г сала, 1 моркву й 1 цибулину. Збити все блендером і додати 100 г вершкового масла.

Печінка – рецепт з грибами

Взагалі печінка є самодостатнім продуктом, достатньо дізнатися, як готувати печінку смажену з цибулькою або тушковану у сметані. Але справжні гурмани вигадують оригінальні рецепти печінки з овочами й часником, різноманітні паштети, печінковий торт. Ось дуже простий рецепт курячої печінки з грибами: печінку вимочуємо, смажимо. Окремо підсмажуємо гриби з цибулею, додаємо біле вино й вершки, тушкуємо зі спеціями. На печінку зверху викладаємо грибне рагу й прикрашаємо зеленню.

Інгредієнти

 600 гр телячої печінки
 2 цибулі
 2 яйця
 100 мл молока
 олія для смаження
 2 ст. л. борошна
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Підготовлену печінку, очищену від плівок і вимочену, нарізаємо порційними шматочками.

куряча печінка

2

Злегка відбиваємо з обох сторін, солимо, перчимо.

3

Кожен шматочок вмочуємо у борошно, потім у збите яйце та обсмажуємо на гарячій сковороді з обох сторін до золотистої скоринки.

4

В олії, що залишилася підсмажимо цибулю, порізану кільцями.

печінка

5

Викладаємо цибулю на печінку, додаємо молоко й тушкуємо 7-10 хвилин. Це також один із секретів, як тушити печінку та смажити. Підсмажувати потрібно 5-7 хвилин і тушкувати також недовго, інакше печінка затвердіє.

печена печінка

Рецепт печінки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори