Паелья з морепродуктами – національна іспанська страва

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год

Паелья з морепродуктами та рисом вирізняється яскравим смаком і неймовірними поживними властивостями. Найчастіше готують паелью з великою різноманітністю морепродуктів та гострими приправами.

 150 гр рису білого
 2 шт креветок королівських
 100 гр кальмарів
 4 шт мідій
 1 шт цибулі шалот
 3 зубчики часнику
 1 шт перцю болгарського
 1 шт помідор
 Петрушка
 0,50 шт лимону
 1 щіпка шафран
 2 ст. л. олії оливкової
 Перець чорний мелений
 Сіль
1

Овочі промиваємо водою. Зелень, часник, цибулю шалот і болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками.

2

Помідор ріжемо на половинки та натираємо на тертці.

3

Шафран заливаємо невеликою кількістю окропу та настоюємо 5 хвилин.

4

Креветки відварюємо. Акуратно витягуємо їхні нутрощі, при цьому не знімаємо панцир.

5

Гріємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо в неї королівські креветки та вимиті морепродукти. Смажимо 2-3 хвилини. Потім мідії на деякий час перекладаємо на тарілку.

6

Тепер у сковорідку додаємо часник, цибулю та перець. Смажимо ще 2 хвилини.

7

Викладаємо в сковорідку рис і терті помідори. Рис краще замочити холодною водою на 2-3 години перед приготування паельї.

8

Заливаємо вміст шафраном із водою, а також бульйоном, що залишився від креветок. Додаємо сіль і спеції.

9

Готуємо 20 хвилин на слабкому вогні.

10

Ароматну паелью прикрашаємо зеленню, мідіями та часточками лимона. Готово, можна подавати до столу!

Яскрава паелья – порадуйте близьких поживною вечерею

Поєднання в паельї та інших стравах м'яса з рибою або курки з креветками – традиційне для Іспанії. 

Якщо таке поєднання вам не до смаку, готуйте просто паелью з куркою або окремо паелью з креветками. Адже у кожної господині власний рецепт паельї.

Які є рецепти приготування паельї?

Корисний нешліфований рис – бурий, червоний або чорний також можна використовувати для приготування паельї. Проте нешліфований рис замочувати потрібно на 16-20 годин.

З овочів до паельї найкраще смакують баклажани, зелений горошок, морква,   стручкова квасоля, різноколірний болгарський перець – жовтий, зелений, червоний.

Інгредієнти

 150 гр рису білого
 2 шт креветок королівських
 100 гр кальмарів
 4 шт мідій
 1 шт цибулі шалот
 3 зубчики часнику
 1 шт перцю болгарського
 1 шт помідор
 Петрушка
 0,50 шт лимону
 1 щіпка шафран
 2 ст. л. олії оливкової
 Перець чорний мелений
 Сіль

Кроки рецепта

1

Овочі промиваємо водою. Зелень, часник, цибулю шалот і болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками.

2

Помідор ріжемо на половинки та натираємо на тертці.

3

Шафран заливаємо невеликою кількістю окропу та настоюємо 5 хвилин.

4

Креветки відварюємо. Акуратно витягуємо їхні нутрощі, при цьому не знімаємо панцир.

5

Гріємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо в неї королівські креветки та вимиті морепродукти. Смажимо 2-3 хвилини. Потім мідії на деякий час перекладаємо на тарілку.

6

Тепер у сковорідку додаємо часник, цибулю та перець. Смажимо ще 2 хвилини.

7

Викладаємо в сковорідку рис і терті помідори. Рис краще замочити холодною водою на 2-3 години перед приготування паельї.

8

Заливаємо вміст шафраном із водою, а також бульйоном, що залишився від креветок. Додаємо сіль і спеції.

9

Готуємо 20 хвилин на слабкому вогні.

10

Ароматну паелью прикрашаємо зеленню, мідіями та часточками лимона. Готово, можна подавати до столу!

Паелья з морепродуктами – національна іспанська страва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору