Оссо буко

АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 20 хв

Традиційна італійська страва, ще часто називається Оссо буко по-міланськи. Це частина яловичої рульки, відрізана впоперек разом з кісткою. Сьогодні нескладно купити оссо буко у великих супермаркетах в м’ясних відділах. Готується та подається з овочами.

 4 шматки оссо буко (приблизно по 200 гр кожен)
 1 склянка білого вина
 100 мл олії
 2 цибулини
 2 зубчики часнику
 1 банка консервованих томатів шматочками або 4 свіжих помідори, ошпарених, почищених і нарізаних шматочками
 2 невеликі морквини нарізані кубиками
 700 мл курячого бульйону
 1 букет зелені (зв’язані разом петрушка, чебрець (тим’ян) і лаврове листя)
 сіль, перець
 борошно
1

Обкачати шматки м’яса в борошні, струсити надлишки і обсмажити до золотавого кольору з обох сторін в олії у каструлі, в якій вони готуватимуться (бажано вибирати посуд з товстими стінками). Вийняти м'ясо.

2

В тій самій олії обсмажити нарізану цибулю, додати біле вино.

3

Згодом додати подрібнений часник, помідори, 1 ст. ложку борошна, моркву, букет гарні і м'ясо. Залити гарячим бульйоном і готувати під кришкою на малому вогні годину, з моменту закипання. В кінці додати свіжу петрушку.

4

Подавати з відвареною картоплею або з полентою

Дивіться також цей рецепт поленти

Інгредієнти

 4 шматки оссо буко (приблизно по 200 гр кожен)
 1 склянка білого вина
 100 мл олії
 2 цибулини
 2 зубчики часнику
 1 банка консервованих томатів шматочками або 4 свіжих помідори, ошпарених, почищених і нарізаних шматочками
 2 невеликі морквини нарізані кубиками
 700 мл курячого бульйону
 1 букет зелені (зв’язані разом петрушка, чебрець (тим’ян) і лаврове листя)
 сіль, перець
 борошно

Кроки рецепта

1

Обкачати шматки м’яса в борошні, струсити надлишки і обсмажити до золотавого кольору з обох сторін в олії у каструлі, в якій вони готуватимуться (бажано вибирати посуд з товстими стінками). Вийняти м'ясо.

2

В тій самій олії обсмажити нарізану цибулю, додати біле вино.

3

Згодом додати подрібнений часник, помідори, 1 ст. ложку борошна, моркву, букет гарні і м'ясо. Залити гарячим бульйоном і готувати під кришкою на малому вогні годину, з моменту закипання. В кінці додати свіжу петрушку.

4

Подавати з відвареною картоплею або з полентою

Оссо буко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори