Окрошка

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування15 хвЗагальний час30 хв

За класичним рецептом окрошку приготувати просто: накришити різні овочі, додати зелень і заправити квасом. Але сьогодні ж виявляється, до складу окрошки часто входять абсолютно нестандартні продукти. Не тільки зі ковбасою, а й з різним м'ясом, рибою, крабовими паличками та морепродуктами, сиром і грибами. Якщо хочеться вже зовсім чогось екзотичного, то окрошку можна заправити світлим пивом, сироваткою, бульйоном, розсолом або томатною пастою.

 5 варених картоплин
 300 гр вареної або копченої ковбаси
 5 варених яєць
 10 редисок або 1-2 шт. редису дайкон
 3 свіжих огірки
 Пучок кропу
 Пучок зеленої цибулі
 Сіль
 Сметана або майонез
 Квас
1

Нарізаємо картоплю, яйця, редис, огірки та ковбасу дрібними кубиками.

2

Подрібнюємо зелень та цибулю.

3

Змішуємо всі компоненти та солимо.

4

Додаємо сметану або майонез до смаку, заправляємо квасом і ще раз перемішуємо. Даємо трішки настоятися та подаємо. Смачного!

Різновиди рецептів окрошки

Рецепти окрошки є найрізноманітніші: окрошка на кефірі або на сметані, на майонезі та з оцтом, окрошка хлібна або болгарська окрошка на йогурті, окрошка з яловичиною та гірчичним соусом, дієтична окрошка на мінеральній воді для зменшення калорійності. 

Пісну окрошку готують лише з овочами. Щоб приготувати більш поживну м'ясну окрошку за українським рецептом, м'ясо використовується відварне, переважно нежирне, різних сортів. Риба найкраще смакує з солодким м'ясом з мінімумом кісток – лин, судак, осетер, хек або тріска.

Інгредієнти

 5 варених картоплин
 300 гр вареної або копченої ковбаси
 5 варених яєць
 10 редисок або 1-2 шт. редису дайкон
 3 свіжих огірки
 Пучок кропу
 Пучок зеленої цибулі
 Сіль
 Сметана або майонез
 Квас

Кроки рецепта

1

Нарізаємо картоплю, яйця, редис, огірки та ковбасу дрібними кубиками.

2

Подрібнюємо зелень та цибулю.

3

Змішуємо всі компоненти та солимо.

4

Додаємо сметану або майонез до смаку, заправляємо квасом і ще раз перемішуємо. Даємо трішки настоятися та подаємо. Смачного!

Окрошка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору