Морквяний торт

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 год 15 хвЗагальний час1 год 30 хв

Морквяний торт – це десерт, який полюбиться всім ласунам. Ця домашня випічка має незвичайний смак. Бісквіт виходить вологим і соковитим, а завдяки крему – ніби тане в роті. Крем для морквяного торта може бути сирним або сметанним.

 300 гр борошна пшеничного
 3 шт яйця курячого
 200 гр цукру
 1 шт апельсин
 450 гр моркви
 10 гр розпушувача
 100 гр цукрова пудри
 1 ст. л. кориці
 500 гр сметани 30%
 150 гр волоських горіхів
 150 мл олії рослинної
1

Моркву очищаємо, обполіскуємо та дрібно натираємо на тертці.

2

З промитого та обсушеного апельсина знімаємо цедру.

3

В об'ємній чаші з'єднуємо яйця, цукор і апельсинову цедру. Вимішуємо міксером до пінистої суміші.

4

Вливаємо рослинну олію без запаху та присмачуємо корицею. Продовжуємо вимішувати.

5

Просіявши окремо борошно з розпушувачем, потроху підсипаємо до рідкої суміші та вимішуємо до однорідного стану.

6

У бісквітне тісто для морквяного торта вводимо дрібно натерту моркву та акуратно розмішуємо силіконовою лопаткою.

7

Очищаємо горіхи від шкаралупи та перегородок, подрібнюємо їх і всипаємо в тісто.

8

Роз'ємну форму злегка змащуємо олією або вистилаємо пергаментним папером. Акуратно виливаємо тісто та прокручуємо форму, щоб вміст розподілився рівномірно.

9

Поміщаємо в гарячу духовку 180°С на 45 хвилин.

10

Після закінчення зазначеного часу відкриваємо дверцята духовки та обережно проколюємо бісквіт дерев’яною шпажкою. Готову основу розміщуємо на дощечці охолоджуватися.

11

Акуратно знімаємо роз'ємні бортики, дістаємо бісквіт і розрізаємо його на три коржі.

12

Приготуємо крем для морквяного торта – у глибокій мисці за допомогою вінчика збиваємо сметану та цукрову пудру.

13

Збираємо торт за допомогою кільця, встановивши його на плоскій тарілці. На дно кладемо ложку крему та розмазуємо по поверхні.

14

Зверху укладаємо корж і просочуємо його ⅓ готового сметанного крему.
Повторюємо процедуру з іншими коржами.

15

Щедро просочуємо останній корж. Прикривши, прибираємо в холодильник.

16

Через кілька годин дістаємо випічку і прибираємо кільце. Морквяний торт готовий!

17

Декоруємо змеленим волоським горіхом. Ріжемо морквяний торт на порції та пригощаємо близьких.

Інгредієнти для морквяного торта 

Для приготування морквяного торта в тісто можна додавати інші овочі – гарбуз, батат, цукіні, кабачок. 

Морква добре поєднується з горіхами, тому пекан, мигдаль, фундук, кеш'ю будуть зовсім не зайвими в морквяному торті. 

Також у тісто для морквяного торта можна додати імбир, тоді торт із моркви вийде ще більш ароматним.

Морквяний торт – рецепти приготування

Торт з морквяними коржами та кремом, у складі якого є сир маскарпоне або інший вершковий сир, вражає високими кулінарними характеристиками та ніжним смаком.

Низькокалорійний морквяний торт на вівсяному борошні замість пшеничного – чудовий десерт для ласунів, які худнуть, та для тих, хто не вживає пшеничне борошно.

Інгредієнти

 300 гр борошна пшеничного
 3 шт яйця курячого
 200 гр цукру
 1 шт апельсин
 450 гр моркви
 10 гр розпушувача
 100 гр цукрова пудри
 1 ст. л. кориці
 500 гр сметани 30%
 150 гр волоських горіхів
 150 мл олії рослинної

Кроки рецепта

1

Моркву очищаємо, обполіскуємо та дрібно натираємо на тертці.

2

З промитого та обсушеного апельсина знімаємо цедру.

3

В об'ємній чаші з'єднуємо яйця, цукор і апельсинову цедру. Вимішуємо міксером до пінистої суміші.

4

Вливаємо рослинну олію без запаху та присмачуємо корицею. Продовжуємо вимішувати.

5

Просіявши окремо борошно з розпушувачем, потроху підсипаємо до рідкої суміші та вимішуємо до однорідного стану.

6

У бісквітне тісто для морквяного торта вводимо дрібно натерту моркву та акуратно розмішуємо силіконовою лопаткою.

7

Очищаємо горіхи від шкаралупи та перегородок, подрібнюємо їх і всипаємо в тісто.

8

Роз'ємну форму злегка змащуємо олією або вистилаємо пергаментним папером. Акуратно виливаємо тісто та прокручуємо форму, щоб вміст розподілився рівномірно.

9

Поміщаємо в гарячу духовку 180°С на 45 хвилин.

10

Після закінчення зазначеного часу відкриваємо дверцята духовки та обережно проколюємо бісквіт дерев’яною шпажкою. Готову основу розміщуємо на дощечці охолоджуватися.

11

Акуратно знімаємо роз'ємні бортики, дістаємо бісквіт і розрізаємо його на три коржі.

12

Приготуємо крем для морквяного торта – у глибокій мисці за допомогою вінчика збиваємо сметану та цукрову пудру.

13

Збираємо торт за допомогою кільця, встановивши його на плоскій тарілці. На дно кладемо ложку крему та розмазуємо по поверхні.

14

Зверху укладаємо корж і просочуємо його ⅓ готового сметанного крему.
Повторюємо процедуру з іншими коржами.

15

Щедро просочуємо останній корж. Прикривши, прибираємо в холодильник.

16

Через кілька годин дістаємо випічку і прибираємо кільце. Морквяний торт готовий!

17

Декоруємо змеленим волоським горіхом. Ріжемо морквяний торт на порції та пригощаємо близьких.

Морквяний торт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору