Молочне желе: швидкий десерт за 5 хвилин

Молочне желе
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка55 хвПриготування7 хвЗагальний час1 год 2 хв

Для приготування молочного желе потрібно лише молоко, желатин, цукор і будь-які добавки у вигляді пікантних спецій. А ще можна використовувати каву й шоколад, фруктові соки, какао або фрукти. Молочне желе – це дуже легкий смачний десерт, для якого потрібно мінімум часу, сил і продуктів. Приготуємо молочне желе за базовим рецептом, який ви завжди зможете урізноманітнити улюбленими додатковими компонентами.

 500 гр молока
 30 гр желатину
 4 ст. л. цукру
 100 мл кип'яченої води
 паличка кориці
1

Желатин заливаємо кип’яченою водою для набухання на 30 хвилин.

2

Вливаємо молоко у каструльку, додаємо цукор і корицю, доводимо майже до кипіння, але кип’ятити не потрібно, інакше потім проявиться присмак желатину. Молоко потрібно брати виключно жирне, знежирене молоко надасть молочному желе негарного сірого відтінку.

3

Через 15-20 хвилин паличку кориці виймаємо з молока.

4

У тепле молоко додаємо набухлий желатин, обережно перемішуємо до однорідного стану.

5

Розливаємо молочне желе у гарні формочки й охолоджуємо у холодильнику.

6

Прикрашаємо свіжими або замороженими фруктами, ягодами, духмяним листком свіжої м’яти.

Як ще можна приготувати молочне желе

Швидкий десерт з двох шарів желе можна приготувати дуже просто. Для цього готуємо молочне желе, як описано вище, але залишаємо 1 ст. л. желатину. Беремо 200 г будь-якого варення – з вишні або полуниць, додаємо 2 ст. л. цукру й 2 ст. л. води й кип’ятимо. Отриману масу перетираємо крізь сито та до отриманого соусу додаємо 1 ст. л. желатину.

У формочки заливаємо ягідне желе й відправляємо у морозильну камеру на 5-10 хвилин. Потім виймаємо формочки й зверху заливаємо молочне желе, ставимо у холодильник. Після повного охолодження формочки з желе швидко занурюємо у гарячу воду, перевертаємо – упс! і отримуємо чудове молочне желе з двох шарів. Лишається тільки прикрасити смачний десерт!

«Файні рецепти» переконані, що у кожної господині є власний фірмовий рецепт десерту, і навіть не один. Поділіться з нами!

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 500 гр молока
 30 гр желатину
 4 ст. л. цукру
 100 мл кип'яченої води
 паличка кориці

Кроки рецепта

1

Желатин заливаємо кип’яченою водою для набухання на 30 хвилин.

2

Вливаємо молоко у каструльку, додаємо цукор і корицю, доводимо майже до кипіння, але кип’ятити не потрібно, інакше потім проявиться присмак желатину. Молоко потрібно брати виключно жирне, знежирене молоко надасть молочному желе негарного сірого відтінку.

3

Через 15-20 хвилин паличку кориці виймаємо з молока.

4

У тепле молоко додаємо набухлий желатин, обережно перемішуємо до однорідного стану.

5

Розливаємо молочне желе у гарні формочки й охолоджуємо у холодильнику.

6

Прикрашаємо свіжими або замороженими фруктами, ягодами, духмяним листком свіжої м’яти.

Молочне желе: швидкий десерт за 5 хвилин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори