Млинці з гречаного борошна

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування20 хвЗагальний час30 хв

Не дуже поширені в Україні, незважаючи на популярність гречки, ці млинці з гречаної муки родом з Бретані, регіону на півночі Франції. Сьогодні гречане борошно легко купити, тому ми пропонуємо вам спробувати приготувати поживні, корисні та ідеальні для здорового харчування гречані млинці.

 330 гр гречаного борошна
 0,50 ч. л. солі
 750 мл води
 1 яйце
1

Змішати в мисці борошно та сіль

2

Поступово додати воду, ретельно вимішуючи, а коли тісто буде однорідне і гладке – додати яйце і знову вимішати

3

Накрити плівкою і поставити в холодильник на 2 години

4

Кожного разу ретельно змащуємо пательню змоченою в олію серветкою або шматочком сала. Далі робимо, як з класичними млинцями – наливаємо черпак тіста на нагріту і змащену жиром пательню, чекаємо, коли млинець буде готовий з одного боку і перевертаємо його на інший бік. Тісто з гречаної муки не еластичне і легко рветься, тому перевертати млинці потрібно акуратно, підваживши їх лопаткою.

Традиційно гречані млинці чи гречані галети, як їх називають на батьківщині, подають наступним чином: коли млинець ще на пательні його змащують маслом, кладуть всередину м’ясну чи сирну начинку, часто вибивають фермерське яйце і загортають краї, як на фото. Смачного!

Інгредієнти

 330 гр гречаного борошна
 0,50 ч. л. солі
 750 мл води
 1 яйце

Кроки рецепта

1

Змішати в мисці борошно та сіль

2

Поступово додати воду, ретельно вимішуючи, а коли тісто буде однорідне і гладке – додати яйце і знову вимішати

3

Накрити плівкою і поставити в холодильник на 2 години

4

Кожного разу ретельно змащуємо пательню змоченою в олію серветкою або шматочком сала. Далі робимо, як з класичними млинцями – наливаємо черпак тіста на нагріту і змащену жиром пательню, чекаємо, коли млинець буде готовий з одного боку і перевертаємо його на інший бік. Тісто з гречаної муки не еластичне і легко рветься, тому перевертати млинці потрібно акуратно, підваживши їх лопаткою.

Млинці з гречаного борошна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори