М’ясні котлети

Мясні котлети
АвторSvitlanaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування15 хвЗагальний час35 хв

У кожному рецепті будь-яких страв знайдеться щонайменше один секрет. А у рецептах котлет таких секретів багато. Найголовніше – котлети мають бути соковитими й ніжними. Дехто для м’якості додає до м’ясних котлет картоплю сиру або варену, багато цибулі – сирої або підсмаженої чи відварену моркву.

 500 гр фаршу
 1 яйце
 1 цибуля
 1 часник
 100 гр хліба
 70 мл молока
 2 щіпки солі
 2 щіпки перцю
 100 мл олії
1

М'ясо на фарш найкраще перекрутити самостійно: свинина + яловичина. Очищаємо фарш від плівок та жилок. Якщо м'ясо не дуже жирне, перекручуємо шматочок сала.

2

У миску кладемо хліб або батон і заливаємо молоком. Злегка віджимаємо зайву вологу й також перекручуємо на м’ясорубці.

3

Цибулю нарізаємо кубиками й також перекручуємо. Завдяки карамелізації соку цибулі, котлети будуть особливо ніжними й апетитними.

4

Додаємо у масу сіль, перець, розтовчений часник, дуже добре замішуємо й руками відбиваємо фарш.

5

Найкраще витримати готовий фарш для котлет 1,5-2 години у холодильнику.

6

Мокрими руками формуємо котлети – човником або круглої форми, маленькі чи великі, як вам подобається. Обкачуємо сухарями або борошном та викладаємо на гарячу сковороду для смаження.

Котлети і секрети

Для приготування особливо соковитих котлет спробуйте використати прості рецепти й поради:

  • Перед замішуванням у масу для котлет можна додати 1-2 столових ложки газованої мінеральної води.
  • Коли формуємо котлети, використовуємо для рук максимально холодну воду.
  • 2 ст. л. майонезу абсолютно замінюють одне яйце.
  • Смажимо котлети на досить великому вогні, аби не втратити сік при тривалому приготуванні.

Котлети з овочів: прості рецепти пісних страв

Виявляється, котлети можна також приготувати з різних овочів – капусти, цибулі, моркви. Гречані, картопляні котлети – смачні прості рецепти, які дозволяють урізноманітнити меню оригінальними вегетаріанськими та пісними стравами.

Інгредієнти

 500 гр фаршу
 1 яйце
 1 цибуля
 1 часник
 100 гр хліба
 70 мл молока
 2 щіпки солі
 2 щіпки перцю
 100 мл олії

Кроки рецепта

1

М'ясо на фарш найкраще перекрутити самостійно: свинина + яловичина. Очищаємо фарш від плівок та жилок. Якщо м'ясо не дуже жирне, перекручуємо шматочок сала.

2

У миску кладемо хліб або батон і заливаємо молоком. Злегка віджимаємо зайву вологу й також перекручуємо на м’ясорубці.

3

Цибулю нарізаємо кубиками й також перекручуємо. Завдяки карамелізації соку цибулі, котлети будуть особливо ніжними й апетитними.

4

Додаємо у масу сіль, перець, розтовчений часник, дуже добре замішуємо й руками відбиваємо фарш.

5

Найкраще витримати готовий фарш для котлет 1,5-2 години у холодильнику.

6

Мокрими руками формуємо котлети – човником або круглої форми, маленькі чи великі, як вам подобається. Обкачуємо сухарями або борошном та викладаємо на гарячу сковороду для смаження.

М’ясні котлети

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори