Існує безліч видів меренги чи бізе, як часто її називають у нас. Меренгу можна готувати вологою всередині, повністю висушеною, подавати маленькими тістечками до кави, у вигляді десерту з кремом і тд. Проте принципи приготування залишаються незмінними і сьогодні ми розповімо, як швидко та просто приготувати вдалу меренгу.
Секрет номер один – вийняти яйця з холодильника за 15 хв до початку приготування.
Секрет номер два – дуже ретельно і акуратно відділити білки від жовтків.
Секрет номер три – додати до білків щіпку солі перед початком збивання.
Посуд для збивання має бути достатнього розміру – в процесі об’єм білків збільшиться в рази.
Нагріти духовку до 120 градусів.
Збити білки до піків (коли витягаєте вінчик з суміші – білки зберігають форму гострого піка і не течуть).
Продовжувати збивати додаючи цукор дуже малими порціями. Коли весь цукор буде доданий, суміш повинна бути гладка, блискуча і тримати «піки».
Бритванку вистелити пергаментом. Викладати суміш ложкою чи кондитерським мішком, формуючи невеликого розміру пірамідки.
Випікати 30 хв, щоби меренга була вогкою всередині і 1 год до повністю сухої.
Вистудити і акуратно зняти з паперу.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Секрет номер один – вийняти яйця з холодильника за 15 хв до початку приготування.
Секрет номер два – дуже ретельно і акуратно відділити білки від жовтків.
Секрет номер три – додати до білків щіпку солі перед початком збивання.
Посуд для збивання має бути достатнього розміру – в процесі об’єм білків збільшиться в рази.
Нагріти духовку до 120 градусів.
Збити білки до піків (коли витягаєте вінчик з суміші – білки зберігають форму гострого піка і не течуть).
Продовжувати збивати додаючи цукор дуже малими порціями. Коли весь цукор буде доданий, суміш повинна бути гладка, блискуча і тримати «піки».
Бритванку вистелити пергаментом. Викладати суміш ложкою чи кондитерським мішком, формуючи невеликого розміру пірамідки.
Випікати 30 хв, щоби меренга була вогкою всередині і 1 год до повністю сухої.
Вистудити і акуратно зняти з паперу.