Меренга (бізе), простий рецепт

меренга
АвторAnnaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка5 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 5 хв

Існує безліч видів меренги чи бізе, як часто її називають у нас. Меренгу можна готувати вологою всередині, повністю висушеною, подавати маленькими тістечками до кави, у вигляді десерту з кремом і тд. Проте принципи приготування залишаються незмінними і сьогодні ми розповімо, як швидко та просто приготувати вдалу меренгу.

 4 білки
 250 гр білого цукру
1

Секрет номер один – вийняти яйця з холодильника за 15 хв до початку приготування.

2

Секрет номер два – дуже ретельно і акуратно відділити білки від жовтків.

3

Секрет номер три – додати до білків щіпку солі перед початком збивання.

4

Посуд для збивання має бути достатнього розміру – в процесі об’єм білків збільшиться в рази.

5

Нагріти духовку до 120 градусів.

6

Збити білки до піків (коли витягаєте вінчик з суміші – білки зберігають форму гострого піка і не течуть).

7

Продовжувати збивати додаючи цукор дуже малими порціями. Коли весь цукор буде доданий, суміш повинна бути гладка, блискуча і тримати «піки».

8

Бритванку вистелити пергаментом. Викладати суміш ложкою чи кондитерським мішком, формуючи невеликого розміру пірамідки.

9

Випікати 30 хв, щоби меренга була вогкою всередині і 1 год до повністю сухої.

10

Вистудити і акуратно зняти з паперу.

Інгредієнти

 4 білки
 250 гр білого цукру

Кроки рецепта

1

Секрет номер один – вийняти яйця з холодильника за 15 хв до початку приготування.

2

Секрет номер два – дуже ретельно і акуратно відділити білки від жовтків.

3

Секрет номер три – додати до білків щіпку солі перед початком збивання.

4

Посуд для збивання має бути достатнього розміру – в процесі об’єм білків збільшиться в рази.

5

Нагріти духовку до 120 градусів.

6

Збити білки до піків (коли витягаєте вінчик з суміші – білки зберігають форму гострого піка і не течуть).

7

Продовжувати збивати додаючи цукор дуже малими порціями. Коли весь цукор буде доданий, суміш повинна бути гладка, блискуча і тримати «піки».

8

Бритванку вистелити пергаментом. Викладати суміш ложкою чи кондитерським мішком, формуючи невеликого розміру пірамідки.

9

Випікати 30 хв, щоби меренга була вогкою всередині і 1 год до повністю сухої.

10

Вистудити і акуратно зняти з паперу.

Меренга (бізе), простий рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору