Марципан

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування5 хвЗагальний час30 хв

Приготувати марципан в домашніх умовах значно легше, ніж здається на перший погляд. Все, що вам потрібно - мигдальне борошно, цукор і кухонний комбайн. Марципан можна їсти, як солодощі, виготовивши батончики чи цукерки, можна покрити їх шоколадом, а можна додавати до десертів, як, наприклад, до традиційного німецького штоллена (посилання).

 140 гр мигдального борошнаТеоретично, можна зробити його самостійно, але технологічно потрібно дуже уважно дотримуватись всіх необхідних кроків, тому що мигдалева мука домашнього приготування вогка за рахунок жиру і може мати нерівномірний помол, а для марципану вона має бути дуже тонкого помолу і суха.
 180 гр цукрової пудри
 1 яєчний білок
 2 ч. л. натурального мигдального екстракту
 1 ч. л. трояндової води
1

Покласти в чашу процесора мигдалеве борошно та цукрову пудру і змішати разом до однорідності. Додати мигдальний екстракт, трояндову воду та білок, змішувати до утворення густого тіста. Якщо маса надто мокра і липка - додати трохи цукрової пудри і мигдального борошна.

2

Викласти масу на робочу поверхню, помісити пару хвилин, сформувати брусочок, загорнути в поліетиленову плівку і зберігати в холодильнику до 1 місяця. Якщо ви хочете зберігати марципан довше - зберігайте його в морозилці до 6 місяців.

Інгредієнти

 140 гр мигдального борошнаТеоретично, можна зробити його самостійно, але технологічно потрібно дуже уважно дотримуватись всіх необхідних кроків, тому що мигдалева мука домашнього приготування вогка за рахунок жиру і може мати нерівномірний помол, а для марципану вона має бути дуже тонкого помолу і суха.
 180 гр цукрової пудри
 1 яєчний білок
 2 ч. л. натурального мигдального екстракту
 1 ч. л. трояндової води

Кроки рецепта

1

Покласти в чашу процесора мигдалеве борошно та цукрову пудру і змішати разом до однорідності. Додати мигдальний екстракт, трояндову воду та білок, змішувати до утворення густого тіста. Якщо маса надто мокра і липка - додати трохи цукрової пудри і мигдального борошна.

2

Викласти масу на робочу поверхню, помісити пару хвилин, сформувати брусочок, загорнути в поліетиленову плівку і зберігати в холодильнику до 1 місяця. Якщо ви хочете зберігати марципан довше - зберігайте його в морозилці до 6 місяців.

Марципан

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори