Лимонний курд

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка19 хвПриготування20 хвЗагальний час39 хв

Класичний лимонний курд – це різновид заварного крему на основі лимонів. Яскраво-жовтий смачний лимонний курд можна використовувати для тортів, тістечок, кексів та різних десертів.

 2 лимони
 100 гр цукру
 1 ст. л. крохмалю
 3 яєчних жовтки
 75 гр вершкового масла
1

Лимони добре миємо. З одного лимона знімаємо цедру – натираємо на грубій тертці. Кладемо її у каструльку або сотейник з товстим дном.

2

Вичавлюємо з лимонів сік. Має вийти 170 мл. Якщо вийшло трохи менше, то додаємо воду. Цей сік вливаємо до цедри.

3

Додаємо цукор і крохмаль. Усю отриману масу перемішуємо вінчиком до рівномірного стану.

4

Поставимо каструльку на вогонь і доводимо суміш до кипіння за постійного помішування.

5

При закипанні маса для приготування лимонного курда має трохи загуснути.

6

В окремій мисці збиваємо вінчиком яєчні жовтки та потроху додаємо до них лимонну масу. Робимо це поступово, щоб жовтки не зварилися.

7

Повертаємо усю масу назад у каструльку та поставимо знову на вогонь.
При постійному помішуванні доводимо масу до кипіння. Але кип'ятити не потрібно. Коли маса стане ще густішою, знімаємо каструльку з вогню.

8

У гарячу лимонну суміш додаємо вершкове масло та усе рівномірно перемішуємо.

9

Переливаємо готовий лимонний курд у зручний посуд та охолоджуємо. Після охолодження лимонний курд стає ще густішим.

Лимонний курд для приготування тістечок

Яскравий лимонний курд чудовий як прошарок тортів, для наповнення капкейків або булочок.

Спробуйте ароматний лимонний курд як начинку до млинців або можна  просто намастити його на шматочок батона.  

Апельсиновий або лимонний курд 

Цей рецепт лимонного курда можна використати для приготування апельсинового курда або бананового. Цукру знадобиться значно менше.

Інгредієнти

 2 лимони
 100 гр цукру
 1 ст. л. крохмалю
 3 яєчних жовтки
 75 гр вершкового масла

Кроки рецепта

1

Лимони добре миємо. З одного лимона знімаємо цедру – натираємо на грубій тертці. Кладемо її у каструльку або сотейник з товстим дном.

2

Вичавлюємо з лимонів сік. Має вийти 170 мл. Якщо вийшло трохи менше, то додаємо воду. Цей сік вливаємо до цедри.

3

Додаємо цукор і крохмаль. Усю отриману масу перемішуємо вінчиком до рівномірного стану.

4

Поставимо каструльку на вогонь і доводимо суміш до кипіння за постійного помішування.

5

При закипанні маса для приготування лимонного курда має трохи загуснути.

6

В окремій мисці збиваємо вінчиком яєчні жовтки та потроху додаємо до них лимонну масу. Робимо це поступово, щоб жовтки не зварилися.

7

Повертаємо усю масу назад у каструльку та поставимо знову на вогонь.
При постійному помішуванні доводимо масу до кипіння. Але кип'ятити не потрібно. Коли маса стане ще густішою, знімаємо каструльку з вогню.

8

У гарячу лимонну суміш додаємо вершкове масло та усе рівномірно перемішуємо.

9

Переливаємо готовий лимонний курд у зручний посуд та охолоджуємо. Після охолодження лимонний курд стає ще густішим.

Лимонний курд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору