Львівський сирник

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 15 хв

Дивовижний львівський сирник – це приклад того, як натхнення та любов творять зі звичайних продуктів справжній бренд. Унікальність львівського сирника у тому, що настоявшись, на відміну від інших страв із домашнього сиру, він стає ще більш соковитим і ніжним. Отже, приготуємо львівський сирник.

Для сирника
 500 гр домашнього жирного сиру
 4 яйця
 150 гр цукру
 2 ст. л. манки
 100 гр вершкового масла кімнатної температури
 100 гр родзинок
 1 лимон
 1 ст. л. ванільного екстракту
Для шоколадної глазурі
 100 гр чорного шоколаду (72%)
 50 гр жирних вершків
 1 ст. л. меду
 20 гр води
1

Родзинки заливаємо гарячою водою.

2

Дрібно натираємо цедру лимона на тертці, попередньо гарненько її вимивши.

3

Домашній сир перетираємо крізь сито або пропускаємо 2 рази через м'ясорубку.

4

Змішаємо разом домашній сир, манку, лимонну цедру та ретельно перемішаємо інгредієнти разом.

5

Додаємо в сирну масу розм'якшене вершкове масло.

6

Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо половину цукру.

7

Збиваємо жовтки з цукром до посвітління та пишності.

8

Змішаємо жовтки з сирною масою. Додаємо ванільний екстракт.

9

Збиваємо білки в міцну піну. Продовжуючи збивати білки, додаємо цукор, що залишився. Збиваємо білки, поки вони не стануть гладкими та блискучими до повного розчинення цукру.

10

Поступово вводимо збиті білки в сирну масу.

11

Наприкінці додаємо родзинки, ретельно віджавши з них воду. Маса вийде ніжною та пишною.

12

Покладемо сирну масу у форму для випічки, застелену пергаментом.
Випікаємо львівський торт сирник за температури 180°С протягом 1 години до рум'яного кольору. У процесі випікання торт підніметься, але потім осяде – це нормально. Готовий львівський сирник охолоджуємо.

13

Приготуємо шоколадну глазур: шоколад розтопимо разом з вершками. Потім додаємо в масу воду та мед. Приготована за таким рецептом глазур у холодильнику застигне, але залишиться м'якою, немов густий шоколадний крем.

14

Розподілимо рівномірно глазур по поверхні львівського сирника та поставимо у холодильник на 6-8 годин.

Пригощайтеся!

У чому особливість львівського сирника?

Звичайні традиційні сирники відома українська кулінарка, знаменита галичанка та королева смаколиків Дарія Цвек перетворила у справжнє кулінарне творіння. 

Ідеальним доповненням до львівського сирника вважається горнятко запашної кави, адже саме цей напій максимально повно розкриває ніжний смак десерту.  

Львівський сирник – чудовий сніданок

Саме за ніч львівський торт сирник гарненько просочиться та смакуватиме якнайкраще! А якщо готувати львівський сирник зранку, доведеться терпіти аж до вечері.

Смачні добавки до львівського сирника, крім родзинок – курага, цукати або інші сухофрукти, наприклад сушене манго чи ананас.

Інгредієнти

Для сирника
 500 гр домашнього жирного сиру
 4 яйця
 150 гр цукру
 2 ст. л. манки
 100 гр вершкового масла кімнатної температури
 100 гр родзинок
 1 лимон
 1 ст. л. ванільного екстракту
Для шоколадної глазурі
 100 гр чорного шоколаду (72%)
 50 гр жирних вершків
 1 ст. л. меду
 20 гр води

Кроки рецепта

1

Родзинки заливаємо гарячою водою.

2

Дрібно натираємо цедру лимона на тертці, попередньо гарненько її вимивши.

3

Домашній сир перетираємо крізь сито або пропускаємо 2 рази через м'ясорубку.

4

Змішаємо разом домашній сир, манку, лимонну цедру та ретельно перемішаємо інгредієнти разом.

5

Додаємо в сирну масу розм'якшене вершкове масло.

6

Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо половину цукру.

7

Збиваємо жовтки з цукром до посвітління та пишності.

8

Змішаємо жовтки з сирною масою. Додаємо ванільний екстракт.

9

Збиваємо білки в міцну піну. Продовжуючи збивати білки, додаємо цукор, що залишився. Збиваємо білки, поки вони не стануть гладкими та блискучими до повного розчинення цукру.

10

Поступово вводимо збиті білки в сирну масу.

11

Наприкінці додаємо родзинки, ретельно віджавши з них воду. Маса вийде ніжною та пишною.

12

Покладемо сирну масу у форму для випічки, застелену пергаментом.
Випікаємо львівський торт сирник за температури 180°С протягом 1 години до рум'яного кольору. У процесі випікання торт підніметься, але потім осяде – це нормально. Готовий львівський сирник охолоджуємо.

13

Приготуємо шоколадну глазур: шоколад розтопимо разом з вершками. Потім додаємо в масу воду та мед. Приготована за таким рецептом глазур у холодильнику застигне, але залишиться м'якою, немов густий шоколадний крем.

14

Розподілимо рівномірно глазур по поверхні львівського сирника та поставимо у холодильник на 6-8 годин.

Львівський сирник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору