Дивовижний львівський сирник – це приклад того, як натхнення та любов творять зі звичайних продуктів справжній бренд. Унікальність львівського сирника у тому, що настоявшись, на відміну від інших страв із домашнього сиру, він стає ще більш соковитим і ніжним. Отже, приготуємо львівський сирник.
Родзинки заливаємо гарячою водою.
Дрібно натираємо цедру лимона на тертці, попередньо гарненько її вимивши.
Домашній сир перетираємо крізь сито або пропускаємо 2 рази через м'ясорубку.
Змішаємо разом домашній сир, манку, лимонну цедру та ретельно перемішаємо інгредієнти разом.
Додаємо в сирну масу розм'якшене вершкове масло.
Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо половину цукру.
Збиваємо жовтки з цукром до посвітління та пишності.
Змішаємо жовтки з сирною масою. Додаємо ванільний екстракт.
Збиваємо білки в міцну піну. Продовжуючи збивати білки, додаємо цукор, що залишився. Збиваємо білки, поки вони не стануть гладкими та блискучими до повного розчинення цукру.
Поступово вводимо збиті білки в сирну масу.
Наприкінці додаємо родзинки, ретельно віджавши з них воду. Маса вийде ніжною та пишною.
Покладемо сирну масу у форму для випічки, застелену пергаментом.
Випікаємо львівський торт сирник за температури 180°С протягом 1 години до рум'яного кольору. У процесі випікання торт підніметься, але потім осяде – це нормально. Готовий львівський сирник охолоджуємо.
Приготуємо шоколадну глазур: шоколад розтопимо разом з вершками. Потім додаємо в масу воду та мед. Приготована за таким рецептом глазур у холодильнику застигне, але залишиться м'якою, немов густий шоколадний крем.
Розподілимо рівномірно глазур по поверхні львівського сирника та поставимо у холодильник на 6-8 годин.
Пригощайтеся!
У чому особливість львівського сирника?
Звичайні традиційні сирники відома українська кулінарка, знаменита галичанка та королева смаколиків Дарія Цвек перетворила у справжнє кулінарне творіння.
Ідеальним доповненням до львівського сирника вважається горнятко запашної кави, адже саме цей напій максимально повно розкриває ніжний смак десерту.
Львівський сирник – чудовий сніданок
Саме за ніч львівський торт сирник гарненько просочиться та смакуватиме якнайкраще! А якщо готувати львівський сирник зранку, доведеться терпіти аж до вечері.
Смачні добавки до львівського сирника, крім родзинок – курага, цукати або інші сухофрукти, наприклад сушене манго чи ананас.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Родзинки заливаємо гарячою водою.
Дрібно натираємо цедру лимона на тертці, попередньо гарненько її вимивши.
Домашній сир перетираємо крізь сито або пропускаємо 2 рази через м'ясорубку.
Змішаємо разом домашній сир, манку, лимонну цедру та ретельно перемішаємо інгредієнти разом.
Додаємо в сирну масу розм'якшене вершкове масло.
Відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо половину цукру.
Збиваємо жовтки з цукром до посвітління та пишності.
Змішаємо жовтки з сирною масою. Додаємо ванільний екстракт.
Збиваємо білки в міцну піну. Продовжуючи збивати білки, додаємо цукор, що залишився. Збиваємо білки, поки вони не стануть гладкими та блискучими до повного розчинення цукру.
Поступово вводимо збиті білки в сирну масу.
Наприкінці додаємо родзинки, ретельно віджавши з них воду. Маса вийде ніжною та пишною.
Покладемо сирну масу у форму для випічки, застелену пергаментом.
Випікаємо львівський торт сирник за температури 180°С протягом 1 години до рум'яного кольору. У процесі випікання торт підніметься, але потім осяде – це нормально. Готовий львівський сирник охолоджуємо.
Приготуємо шоколадну глазур: шоколад розтопимо разом з вершками. Потім додаємо в масу воду та мед. Приготована за таким рецептом глазур у холодильнику застигне, але залишиться м'якою, немов густий шоколадний крем.
Розподілимо рівномірно глазур по поверхні львівського сирника та поставимо у холодильник на 6-8 годин.