Ліниві голубці

ліниві голубці
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка1 годПриготування30 хвЗагальний час1 год 30 хв

Спитаєте, чим добрий наш рецепт лінивих голубців? Усім! Приготувати їх можна дуже швидко, не потрібно кулінарної майстерності преміум класу, смак – як у класичних голубців. А якщо ще й прикрасити зеленню, подати до столу гарну сметану – буде неперевершено!

 500 гр м'ясного фашу
 100 гр рису
 2 моркви
 5 ст. л. олії
 1 цибулина
 400 гр капусти
 1 яйце
 200 гр томатного соусу
 200 гр сметани
 лавровий лист, перець, сіль
1

Варимо рис для лінивих голубців.

2

Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці.

3

На сковороді в олії обсмажуємо цибулю й моркву.

4

Шаткуємо капусту.

5

Додаємо у сковорідку капусту, 100 мл води й тушкуємо на маленькому вогні 25-30 хвилин.

6

Варимо яйце, як прохолоне, дрібно нарізаємо.

7

З’єднуємо всі компоненти – м’ясний фарш, яйце й тушковані овочі. Солимо, перчимо. Можна додати свіжу зелень.

8

З отриманої маси формуємо ліниві голубці – ніби котлетки, та злегка обсмажуємо на великому вогні.

9

Сметану змішуємо з томатним соусом та заливаємо цією сумішшю наші ліниві голубці. Тушкуємо 1 годину на повільному вогні.

Цікаві рецепти лінивих голубців

Ліниві голубці можна запікати у духовці – смачно й дієтично. На теренах Всесвітньої Павутини можна навіть зустріти зовсім млявий рецепт лінивих голубців, що нагадує скоріше овочеве рагу, плов або й зовсім рисово-капустяний суп: всі інгредієнти подрібнюють, перемішують і тушкують із додаванням води.

Інгредієнти

 500 гр м'ясного фашу
 100 гр рису
 2 моркви
 5 ст. л. олії
 1 цибулина
 400 гр капусти
 1 яйце
 200 гр томатного соусу
 200 гр сметани
 лавровий лист, перець, сіль

Кроки рецепта

1

Варимо рис для лінивих голубців.

2

Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці.

3

На сковороді в олії обсмажуємо цибулю й моркву.

4

Шаткуємо капусту.

5

Додаємо у сковорідку капусту, 100 мл води й тушкуємо на маленькому вогні 25-30 хвилин.

6

Варимо яйце, як прохолоне, дрібно нарізаємо.

7

З’єднуємо всі компоненти – м’ясний фарш, яйце й тушковані овочі. Солимо, перчимо. Можна додати свіжу зелень.

8

З отриманої маси формуємо ліниві голубці – ніби котлетки, та злегка обсмажуємо на великому вогні.

9

Сметану змішуємо з томатним соусом та заливаємо цією сумішшю наші ліниві голубці. Тушкуємо 1 годину на повільному вогні.

Ліниві голубці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори