Лахмаджун

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 15 хв

Лахмаджун – дуже смачна східна страва. Лахмаджун називають арабською, турецькою або вірменською піцою. В основі – дріжджове тісто з м’ясним фаршем з овочами та спеціями. Випікається за 15 хвилин. Спробуйте – дуже смачно!

Для тіста:
 2 яйця
 450 гр борошна пшеничного
 2 ст. л. йогурту
  скл. рослинної олії
 0,50 скл. теплої води
 1 ст. л. сухих дріжджів
 2 ч. л. цукру
 0,50 ч. л. солі
Для начинки:
 500 гр яловичого фаршу
 50 гр твердого сиру
 2 помідори
 2 солодких перці
 2 ріпчастих цибулі
 Сіль, спеції
 Олія рослинна для смаження
1

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них рослинну олію та перемішуємо. Далі додаємо йогурт, теплу воду, сухі дріжджі, цукор, сіль і ретельно перемішуємо все вінчиком.

2

Засипаємо просіяне борошно та замішуємо м'яке липке тісто для лахмаджуна. Довго місити його не варто. Присипаємо тісто борошном, накриваємо рушником і даємо постояти за кімнатної температури.

3

На сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо на ній подрібнену ріпчасту цибулю.

4

Додаємо яловичий фарш, сіль, спеції та обсмажуємо все ще 7-8 хвилин.

5

Далі відправляємо до фаршу нарізаний солодкий перець і за 6-8 хвилин нарізані кубиками помідори. Тушкуємо все разом ще 5-6 хвилин і знімаємо начинку для лахмаджуна з вогню.

6

Тісто вже підійшло, поділяємо його на 10 рівних частин, кожну розкачуємо в довгастий тонкий овальний пласт.

7

Зверху викладаємо начинку з яловичого фаршу з овочами та загортаємо краї тіста, формуючи човник.

8

Перекладаємо човники на деко, застелене пергаментом або змащене олією, та посипаємо начинку натертим на тертці твердим сиром.

9

Духовку попередньо розігріваємо до 230-250°С і випікаємо лахмаджун протягом 15 хвилин до рум'яної скоринки.

10

Перекладаємо лахмаджун на тарілку, нарізаємо шматочками та подаємо.

Лахмаджун – види начинки

Баранина, яловичина, курятина – будь-який м’ясний фарш підійде для лахмаджуна.

Лінивий лахмаджун

На тоненький лаваш потрібно викласти начинку, загорнути в рулет та підсмажити на сковороді – зовсім просто. 

Інгредієнти

Для тіста:
 2 яйця
 450 гр борошна пшеничного
 2 ст. л. йогурту
  скл. рослинної олії
 0,50 скл. теплої води
 1 ст. л. сухих дріжджів
 2 ч. л. цукру
 0,50 ч. л. солі
Для начинки:
 500 гр яловичого фаршу
 50 гр твердого сиру
 2 помідори
 2 солодких перці
 2 ріпчастих цибулі
 Сіль, спеції
 Олія рослинна для смаження

Кроки рецепта

1

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них рослинну олію та перемішуємо. Далі додаємо йогурт, теплу воду, сухі дріжджі, цукор, сіль і ретельно перемішуємо все вінчиком.

2

Засипаємо просіяне борошно та замішуємо м'яке липке тісто для лахмаджуна. Довго місити його не варто. Присипаємо тісто борошном, накриваємо рушником і даємо постояти за кімнатної температури.

3

На сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо на ній подрібнену ріпчасту цибулю.

4

Додаємо яловичий фарш, сіль, спеції та обсмажуємо все ще 7-8 хвилин.

5

Далі відправляємо до фаршу нарізаний солодкий перець і за 6-8 хвилин нарізані кубиками помідори. Тушкуємо все разом ще 5-6 хвилин і знімаємо начинку для лахмаджуна з вогню.

6

Тісто вже підійшло, поділяємо його на 10 рівних частин, кожну розкачуємо в довгастий тонкий овальний пласт.

7

Зверху викладаємо начинку з яловичого фаршу з овочами та загортаємо краї тіста, формуючи човник.

8

Перекладаємо човники на деко, застелене пергаментом або змащене олією, та посипаємо начинку натертим на тертці твердим сиром.

9

Духовку попередньо розігріваємо до 230-250°С і випікаємо лахмаджун протягом 15 хвилин до рум'яної скоринки.

10

Перекладаємо лахмаджун на тарілку, нарізаємо шматочками та подаємо.

Лахмаджун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору