Кус-кус з овочами: рецепт на час посту

Каша кус-кус
АвторSvitlanaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування15 хвЗагальний час40 хв

Кус-кус – що це таке?

Якщо ви дізнаєтеся, що таке кускус, то, мабуть, здивуєтеся. Насправді кускус – це не крупа, а подоба маленьких макарончиків. Адже роблять класичний кус-кус з вологого борошна та манки, формуючи невеликі гранули й просіваючи їх через сито. Дрібні часточки йдуть на повторну обробку, а готові гранули сушать. Зрозуміло, сьогодні виробництво кускусу механізовано, але подекуди, відповідно до традицій, його продовжують готувати вручну. 

Кускус є однією з нових круп разом з булгуром, чечевицею, нутом, що з’явилися у нашій кухні зовсім нещодавно, хоча в кухнях інших країн рецепти з кус-кусом відомі дуже давно. Це чудова пісна страва, дуже поживна й смачна. Сьогодні готуємо кус-кус з овочами, а після посту спробуйте приготувати кус-кус з куркою – смачнооо!

 крупа кус-кус
 1 морквина
 1 цибулина
 1 перець солодкий
 1 кабачок
 2 зубці часнику
 вода
 4 ч. л. олії
 1 щіпка солі
1

Дрібно нарізаємо цибулю й моркву.

2

У сотейнику розігріваємо олію й смажимо овочі, помішуючи.

3

Дрібно нарізаємо перець і кабачок. Додаємо в сковороду до цибулі й моркви, смажимо до готовності всіх овочів.

4

Подрібнений часник додаємо у сотейник і смажимо не більше півхвилини.

5

Вливаємо воду, солимо, перчимо й доводимо до кипіння.

6

Додаємо кус-кус. Перемішуємо, знімаємо сотейник з вогню, накриваємо кришкою й відставляємо для розпарювання на 5 хвилин.

7

Подаємо на стіл, прикрашаємо зеленню. Як бачимо, приготування каші кус-кус займає лічені хвилини.

Екзотичний кус-кус: страви

Сьогодні є безліч смачних рецептів, як приготувати кус-кус: з грибами, твердим сиром, сухофруктами, цукатами. Використовують кускус для перших страв, приготування салатів, витончених десертів. Кус-кус з овочами в мультиварці можна приготувати ще простіше, каша кускус виходить надзвичайно м’якою й розсипчастою. Як готувати кашу кус-кус?  Зовсім простий рецепт на піст: запарити окропом або відварити протягом 1-2 хвилин.

Кус-кус: калорійність

Перш як приготувати кашу кус-кус, враховуйте – кус-кус досить калорійний продукт, незважаючи на те, що виготовляють його з пшениці твердих сортів. Така собі манка у борошні!

Інгредієнти

 крупа кус-кус
 1 морквина
 1 цибулина
 1 перець солодкий
 1 кабачок
 2 зубці часнику
 вода
 4 ч. л. олії
 1 щіпка солі

Кроки рецепта

1

Дрібно нарізаємо цибулю й моркву.

2

У сотейнику розігріваємо олію й смажимо овочі, помішуючи.

3

Дрібно нарізаємо перець і кабачок. Додаємо в сковороду до цибулі й моркви, смажимо до готовності всіх овочів.

4

Подрібнений часник додаємо у сотейник і смажимо не більше півхвилини.

5

Вливаємо воду, солимо, перчимо й доводимо до кипіння.

6

Додаємо кус-кус. Перемішуємо, знімаємо сотейник з вогню, накриваємо кришкою й відставляємо для розпарювання на 5 хвилин.

7

Подаємо на стіл, прикрашаємо зеленню. Як бачимо, приготування каші кус-кус займає лічені хвилини.

Кус-кус з овочами: рецепт на час посту

1 думки про “Кус-кус з овочами: рецепт на час посту”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори