Курка в духовці

АвторAnnaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування1 год 5 хвЗагальний час1 год 25 хв

Якщо ви любите біле м'ясо і шукаєте швидкий та дієтичний спосіб приготування курки – ми пропонуємо звернути увагу на наш рецепт запікання курки в духовці повністю. Ароматне м'ясо, хрумка шкірка – встояти фактично неможливо!

На 8 осіб:
 1 фермерська курка або півень 1.5-1.8 кг
 2 цибулини
 1 кубик курячого бульйону, розведений в 1 склянці води
 100 мл лимонного соку
 3 зубчики часнику
 жменя помідорів чері
 2 лаврових листки
 сіль, перець
1

Нагріти духовку до 180 градусів

2

В середину тушки курки покласти часник та лаврове листя

3

Змішати разом бульйон та лимонний сік, добре полити курку, а решту бульйону вилити на дно посудини для запікання.

4

Добре посолити

5

Покласти поруч з куркою порізану шматками цибулю та помідори чері

6

Випікати приблизно 1 год 40 хв. Після 30 хв перевернути курку іншим боком. Поливати курку власним соком не менше 4-5 разів протягом приготування. За 10 хв до кінця запікання, збільшити температуру до 200 градусів, це допоможе отримати хрумку і золоту шкірку.

7

Подавати разом з запеченими овочами та картоплею.

Інгредієнти

На 8 осіб:
 1 фермерська курка або півень 1.5-1.8 кг
 2 цибулини
 1 кубик курячого бульйону, розведений в 1 склянці води
 100 мл лимонного соку
 3 зубчики часнику
 жменя помідорів чері
 2 лаврових листки
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Нагріти духовку до 180 градусів

2

В середину тушки курки покласти часник та лаврове листя

3

Змішати разом бульйон та лимонний сік, добре полити курку, а решту бульйону вилити на дно посудини для запікання.

4

Добре посолити

5

Покласти поруч з куркою порізану шматками цибулю та помідори чері

6

Випікати приблизно 1 год 40 хв. Після 30 хв перевернути курку іншим боком. Поливати курку власним соком не менше 4-5 разів протягом приготування. За 10 хв до кінця запікання, збільшити температуру до 200 градусів, це допоможе отримати хрумку і золоту шкірку.

7

Подавати разом з запеченими овочами та картоплею.

Курка в духовці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори