Кролик з гірчицею запечений в духовці

кролик
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 25 хв

М'ясо кролика дуже ніжне, воно делікатне та легко засвоюється. Рецепт кролика, який ми вам пропонуємо сьогодні, відрізняється простотою у приготуванні та насиченим, вираженим смаком. Гірчиця додає пряності, а вино – легкого свіжого аромату.

 1 кролик середнього розміру, нарізаний шматками
 1 морквина
 2 зубці часнику
 1 цибулина
 1 горня сметани
 2 ст. л. діжонської гірчиці
 0,50 пляшки сухого білого вина
 пучок свіжого чебрецю (тім’яну)
  оливкова олія
 петрушка, лавровий лист
 1 кубик цукру
 сіль, перець
1

Духовку нагріти до 180 градусів.

2

Шматки кролика обмастити гірчицею і злегка обсмажити у невеликій кількості олії.

3

Тим часом довести до кипіння вино разом з тім’яному, нарізаним часником, лавровим листям, нарізаною кільцями морквою і кубиком цукру.

4

Шматки м’яса вийняти з пательні і накрити, щоби не вистигали. В невеликій к-сті олії обсмажити до золотавого кольору нарізану кільцями цибулю, покласти назад шматки кріля, влити гаряче вино, якщо потрібно – долити трохи бульйону або кип’ятку, накрити і тушкувати в духовці протягом 45 хв.

5

Сметану змішати з 1 ст.л.гірчиці та нарізаною петрушкою.

6

Коли кролик буде готовий, викласти шматки м’яса на тарілку для подачі. Сік, що залишився від готування змішати разом зі сметаною, добре вимішати і на невеликому вогні готувати протягом 1 хв не доводячи до кипіння. Полити цим соусом шматки крілика та подавати до столу.

Інгредієнти

 1 кролик середнього розміру, нарізаний шматками
 1 морквина
 2 зубці часнику
 1 цибулина
 1 горня сметани
 2 ст. л. діжонської гірчиці
 0,50 пляшки сухого білого вина
 пучок свіжого чебрецю (тім’яну)
  оливкова олія
 петрушка, лавровий лист
 1 кубик цукру
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Духовку нагріти до 180 градусів.

2

Шматки кролика обмастити гірчицею і злегка обсмажити у невеликій кількості олії.

3

Тим часом довести до кипіння вино разом з тім’яному, нарізаним часником, лавровим листям, нарізаною кільцями морквою і кубиком цукру.

4

Шматки м’яса вийняти з пательні і накрити, щоби не вистигали. В невеликій к-сті олії обсмажити до золотавого кольору нарізану кільцями цибулю, покласти назад шматки кріля, влити гаряче вино, якщо потрібно – долити трохи бульйону або кип’ятку, накрити і тушкувати в духовці протягом 45 хв.

5

Сметану змішати з 1 ст.л.гірчиці та нарізаною петрушкою.

6

Коли кролик буде готовий, викласти шматки м’яса на тарілку для подачі. Сік, що залишився від готування змішати разом зі сметаною, добре вимішати і на невеликому вогні готувати протягом 1 хв не доводячи до кипіння. Полити цим соусом шматки крілика та подавати до столу.

Кролик з гірчицею запечений в духовці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори