Кролик тушкований з печерицями

кріль тушкований
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка30 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 30 хв

Цей рецепт тушкованого кролика вам обов’язково сподобається своєю простотою приготування та насиченим смаком. У рецепті використовується свіжий тим’ян, відомий в Україні як чебрець; сьогодні його легко знайти на полицях зелені у великих супермаркетах, але ви сміливо можете замінити свіжий сушеним.

 1 шт кролик, нарізаний шматками
 1 кг печериць
 1 шт лимон ( вичавити сік )
 150 мл курячого або овочевого бульйону
 150 гр консервованих томатів кусочками
  3 гілочки тим’яну (чебрецю)
 75 гр масла
 1 зубець часнику
 2 шт маленькі цибулини сіль, перець
 сіль, перець
1

Почистити і дрібно нарізати цибулю. Печериці помити і нарізати плястерками. Скропити лимонним соком.

2

В каструлі з товстими стінками, яку можна ставити в духовку, розтопити половину масла і обсмажити шматки кролика до золотавого кольору. Дістати їх з каструлі і відкласти.

3

Розтопити решту масла в тій самій посудині і обсмажити нарізану цибулю та розчавлений часник протягом 3 хв, додати печериці. Готувати разом протягом 10 хв, тоді покласти назад шматки кролика.

4

Додати консервовані помідори, бульйон, чебрець, посолити, поперчити і накрити кришкою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і готувати протягом 1 год.

5

Ідеально смакує з відвареною шматками картоплею.

Інгредієнти

 1 шт кролик, нарізаний шматками
 1 кг печериць
 1 шт лимон ( вичавити сік )
 150 мл курячого або овочевого бульйону
 150 гр консервованих томатів кусочками
  3 гілочки тим’яну (чебрецю)
 75 гр масла
 1 зубець часнику
 2 шт маленькі цибулини сіль, перець
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

Почистити і дрібно нарізати цибулю. Печериці помити і нарізати плястерками. Скропити лимонним соком.

2

В каструлі з товстими стінками, яку можна ставити в духовку, розтопити половину масла і обсмажити шматки кролика до золотавого кольору. Дістати їх з каструлі і відкласти.

3

Розтопити решту масла в тій самій посудині і обсмажити нарізану цибулю та розчавлений часник протягом 3 хв, додати печериці. Готувати разом протягом 10 хв, тоді покласти назад шматки кролика.

4

Додати консервовані помідори, бульйон, чебрець, посолити, поперчити і накрити кришкою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і готувати протягом 1 год.

5

Ідеально смакує з відвареною шматками картоплею.

Кролик тушкований з печерицями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори