Пиріг клафуті з вишнею

Клафуті
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка25 хвПриготування50 хвЗагальний час1 год 15 хв

Походження у легкого десерту клафуті французьке. Проте, без сумнівів, кожна кухня може похвалитися схожими простими рецептами десертів. Саме тому клафуті дещо нагадує шарлотку. Головна особливість клафуті – швидкість+простота. Продукти для приготування завжди є на кожній кухні, а часу для приготування потрібно менше, ніж на випікання.

 200 гр борошна
 400 мл молока
 4 яйця
 200 гр цукру
 500 гр вишень
 1 лимон
 20 гр вершкового масла
 2 мг ванілі
1

У глибокому посуді змішуємо яйця з цукром, трішки збиваємо.

2

Додаємо ваніль і просіяне борошно. Збиваємо до стану густої сметани.

3

Тоненькою цівкою вливаємо молоко у суміш і продовжуємо збивати.

4

Натираємо на тертці лимон у миску з вишнями.

5

Приготуємо глибоку форму для випікання клафуті, змащуємо її вершковим маслом, а зверху рівномірно присипаємо борошном, тобто робимо «французьку сорочку».

6

Виливаємо зайву рідину від вишеньок з лимоном і викладаємо на форму, розподіляючи рівномірним шаром.

7

Виливаємо наше рідке тісто у форму поверх вишень.

8

Відправляємо клафуті у попередньо розігріту духовку 180-190°С на 50 хвилин.

9

Перевірити готовність потрібно дерев’яною зубочисткою.

10

Прикрашаємо клафуті цукровою пудрою.

Клафуті: деякі секрети

Клафуті можна готувати цілий рік – зі свіжими вишнями й замороженими. У класичному десерті вишні повинні бути з кісточками, які надають випічці аромату мигдалю.

Для більш насиченого смаку клафуті краще залити вишні коньяком або карамелізувати на сковорідці з цукром. Щоб надати клафуті приємного аромату і трохи перебити запах яєць, використовують мускатний горіх, корицю.

Такий простий і смачний пиріг можна приготувати й з іншими фруктами. Напевно, кожна господиня має у запасі не один рецепт десертів в домашніх умовах швидкої випічки з яблуками, сливами, абрикосами. Але, як стверджують ортодокси-кулінари, якщо клафуті – то тільки з вишнею, а все інше – то вже флоньярда.

Інгредієнти

 200 гр борошна
 400 мл молока
 4 яйця
 200 гр цукру
 500 гр вишень
 1 лимон
 20 гр вершкового масла
 2 мг ванілі

Кроки рецепта

1

У глибокому посуді змішуємо яйця з цукром, трішки збиваємо.

2

Додаємо ваніль і просіяне борошно. Збиваємо до стану густої сметани.

3

Тоненькою цівкою вливаємо молоко у суміш і продовжуємо збивати.

4

Натираємо на тертці лимон у миску з вишнями.

5

Приготуємо глибоку форму для випікання клафуті, змащуємо її вершковим маслом, а зверху рівномірно присипаємо борошном, тобто робимо «французьку сорочку».

6

Виливаємо зайву рідину від вишеньок з лимоном і викладаємо на форму, розподіляючи рівномірним шаром.

7

Виливаємо наше рідке тісто у форму поверх вишень.

8

Відправляємо клафуті у попередньо розігріту духовку 180-190°С на 50 хвилин.

9

Перевірити готовність потрібно дерев’яною зубочисткою.

10

Прикрашаємо клафуті цукровою пудрою.

Пиріг клафуті з вишнею

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору