Хачапурі по-аджарськи

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування2 годsЗагальний час2 годs 15 хв

Хачапурі по-аджарськи – один із найпопулярніших і найвідоміших рецептів. Хачапурі по-аджарськи являє собою відкритий пиріжок у вигляді човника з начинкою, що складається з великої кількості розплавленого сиру та жовтка.

 125 мл молока
 125 мл води
 1 шт яйце
 2 ст. л. олії рослинної
 400 гр борошна
 7 гр дріжджів сухих
 2 ч. л. цукру
 1 ч. л. солі
Для начинки:
 200 гр сиру моцарела (твердий)
 250 гр сиру адигейського
 4 шт яєць
 100 гр масла вершкового
1

Борошно просіюємо. Вода і молоко мають бути теплими. У глибокому посуді змішуємо воду та молоко. Додаємо цукор, дріжджі та кілька ложок борошна – це буде опара. Ставимо її в тепле місце на 15-20 хвилин.

2

Дріжджі активізувалися, взялися гарною шапкою. Тепер додаємо в опару яйце, олію, сіль. Перемішуємо.

3

Поступово вводимо все борошно. Спочатку тісто буде липким, так і має бути. Докладаємо зусиль та продовжуємо замішувати тісто. Через 10 хвилин тісто добре зібралося в кулю. Воно ще липке, але вже не пристає до рук.

4

Дріжджове тісто для хачапурі по-аджарськи прибираємо в чашу, накриваємо кришкою або плівкою. Залишаємо в теплому місці на 50-60 хвилин і даємо збільшитися в об'ємі.

5

Тісто дістаємо та добре обминаємо. Добре вимішуємо та прибираємо ще на годину в тепле місце.

6

Поки тісто для хачапурі по-аджарськи підходить, приготуємо начинку. Весь сир натираємо на великій тертці. Додаємо м'яке вершкове масло та добре все перемішуємо.

7

Тісто чудово підійшло. Злегка обминаємо його та розділяємо на 5 рівних кульок.

8

Розкачуємо кульки в тонкий круглий корж товщиною 3-4 мм. Протилежні краї коржів змащуємо начинкою – приблизно по половинці столової ложки.

9

Тепер акуратно загортаємо краї з начинкою до центру та защипуємо краї. Вийшов човник.

10

Переносимо човники – хачапурі по-аджарськи на деко, змащуємо яйцем і викладаємо в середину начинку.

11

До цього часу духовку розігріли до 220 градусів. Відправляємо хачапурі по-аджарськи в духовку і випікаємо до злегка золотистої скоринки.

12

Хвилин за п'ять до готовності дістаємо з духовки. Робимо в центрі начинки заглиблення і вливаємо сире яйце. Курячі яйця перед цим добре миємо.

13

Ставимо хачапурі по-аджарськи назад у духовку на кілька хвилин. Головне, щоб білок загустів, а жовток залишався рідким.

14

Хачапурі по-аджарськи готові! Краще встигнути з'їсти гарячими!

Хачапурі по-аджарськи – як приготувати

Розмір та смак хачапурі по-аджарськи залежить від ваших уподобань: любите більше хрустке тісто – розкачуйте тонко і човник вийде широким. Подобається м'яке – створюйте компактні хачапурі. 

Хачапурі по-аджарськи з листкового тіста – рецепт для тих, хто не любить замішувати та розкачувати тісто. Для начинки будь-який сир, який добре плавиться.

Як їсти хачапурі по-аджарськи

Їдять аджарські хачапурі руками: відламують шматочок тіста та рясно зачерпують ним гарячу сирно-яєчно-масляну начинку. Це дуже смачна і водночас поживна страва. 

Але, щоб насолодитися справжніми хачапурі по-аджарськи, обов'язково потрібно приготувати їх в домашніх умовах та поласувати щойно спеченою смачною випічкою.     

 

Інгредієнти

 125 мл молока
 125 мл води
 1 шт яйце
 2 ст. л. олії рослинної
 400 гр борошна
 7 гр дріжджів сухих
 2 ч. л. цукру
 1 ч. л. солі
Для начинки:
 200 гр сиру моцарела (твердий)
 250 гр сиру адигейського
 4 шт яєць
 100 гр масла вершкового

Кроки рецепта

1

Борошно просіюємо. Вода і молоко мають бути теплими. У глибокому посуді змішуємо воду та молоко. Додаємо цукор, дріжджі та кілька ложок борошна – це буде опара. Ставимо її в тепле місце на 15-20 хвилин.

2

Дріжджі активізувалися, взялися гарною шапкою. Тепер додаємо в опару яйце, олію, сіль. Перемішуємо.

3

Поступово вводимо все борошно. Спочатку тісто буде липким, так і має бути. Докладаємо зусиль та продовжуємо замішувати тісто. Через 10 хвилин тісто добре зібралося в кулю. Воно ще липке, але вже не пристає до рук.

4

Дріжджове тісто для хачапурі по-аджарськи прибираємо в чашу, накриваємо кришкою або плівкою. Залишаємо в теплому місці на 50-60 хвилин і даємо збільшитися в об'ємі.

5

Тісто дістаємо та добре обминаємо. Добре вимішуємо та прибираємо ще на годину в тепле місце.

6

Поки тісто для хачапурі по-аджарськи підходить, приготуємо начинку. Весь сир натираємо на великій тертці. Додаємо м'яке вершкове масло та добре все перемішуємо.

7

Тісто чудово підійшло. Злегка обминаємо його та розділяємо на 5 рівних кульок.

8

Розкачуємо кульки в тонкий круглий корж товщиною 3-4 мм. Протилежні краї коржів змащуємо начинкою – приблизно по половинці столової ложки.

9

Тепер акуратно загортаємо краї з начинкою до центру та защипуємо краї. Вийшов човник.

10

Переносимо човники – хачапурі по-аджарськи на деко, змащуємо яйцем і викладаємо в середину начинку.

11

До цього часу духовку розігріли до 220 градусів. Відправляємо хачапурі по-аджарськи в духовку і випікаємо до злегка золотистої скоринки.

12

Хвилин за п'ять до готовності дістаємо з духовки. Робимо в центрі начинки заглиблення і вливаємо сире яйце. Курячі яйця перед цим добре миємо.

13

Ставимо хачапурі по-аджарськи назад у духовку на кілька хвилин. Головне, щоб білок загустів, а жовток залишався рідким.

14

Хачапурі по-аджарськи готові! Краще встигнути з'їсти гарячими!

Хачапурі по-аджарськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору