Кекс з моркви з горіхами

Кекс з моркви
АвторSvitlanaРейтингСкладністьСередня
Підготовка30 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год 15 хв

Кекс із моркви дуже смачний і поживний, а приготувати цей десерт у духовці дуже просто і швидко. Моркв'яний кекс доповнюю горіхами. Випічка, приготована за цим рецептом, виходить пухкою і дуже смачною. Кекс довго тримає свіжість завдяки моркві у тісті. Для випікання кексу з моркви можна використати одну велику форму або кілька маленьких.

Інгредієнти для кексу з моркви
 400 гр муки
 100 мл молока
 4 яєчні білки
 4 жовтки
 100 гр горіхів
 100 мл олії
 200 гр цукру
 2 моркви
 1 ч. л. розпушувача
 1 щіпка солі
 1 щіпка ванілі
1

Потерти дві середні моркви на дрібній терці.

Терта морква

2

Збити яйця з цукром, а потім висипати муку. У муці зробити невеличку ямку для соди, висипати соду і на муці погасити її оцтом.

blank

3

Перемішати всі інгредієнти до однорідної маси. Додати терту моркву.

blank

4

Обсмажити 100 гр горіхів і потовкти.

5

Додати 100 мл олії, 100 мл молока або апельсинового соку.

6

Всі продукти змішати, окремо збити білки на піну і частинками додати до тіста.

7

Випікати морквяний кекс при 180 градусах протягом 40-45хв.

Кекс з моркви

Чому кекс із моркви дуже корисний

Моркв'яний кекс - дієтичний, але водночас доволі калорійний. Солодкість та соковитість моркви, ситність випічки і неперевершений аромат. Запашний кекс із моркви неабияк смакує з кавою. Такий сніданок створює атмосферу затишку на вихідні. Спекти морквяний кекс доволі просто, а його інгредієнти знайдуться у холодильнику у кожної файної господині.

Моркв'яний кекс: насолода з вітамінами

Ці ласощі не лише смачні, а й насичені вітамінами. Популярність кекса з морквою збільшилася з поширенням практики здорового харчування. Спекти смачний та корисний морквяний кекс у духовці раджу зокрема й для дітей. Вони його оцінять та завжди проситимуть цей десерт на кожні наступні вихідні.

Інгредієнти

Інгредієнти для кексу з моркви
 400 гр муки
 100 мл молока
 4 яєчні білки
 4 жовтки
 100 гр горіхів
 100 мл олії
 200 гр цукру
 2 моркви
 1 ч. л. розпушувача
 1 щіпка солі
 1 щіпка ванілі

Кроки рецепта

1

Потерти дві середні моркви на дрібній терці.

Терта морква

2

Збити яйця з цукром, а потім висипати муку. У муці зробити невеличку ямку для соди, висипати соду і на муці погасити її оцтом.

blank

3

Перемішати всі інгредієнти до однорідної маси. Додати терту моркву.

blank

4

Обсмажити 100 гр горіхів і потовкти.

5

Додати 100 мл олії, 100 мл молока або апельсинового соку.

6

Всі продукти змішати, окремо збити білки на піну і частинками додати до тіста.

7

Випікати морквяний кекс при 180 градусах протягом 40-45хв.

Кекс з моркви

Кекс з моркви з горіхами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори