Капустяний пиріг

Капустяний пиріг
АвторSvitlanaРейтингСкладністьСередня
Підготовка50 хвПриготування40 хвЗагальний час1 год 30 хв

Дуже смачний капустяний пиріг. Пропоную приготувати поживну страву, яка не залишить байдужими ваших гостей. Для рецепту капустяного пирога потрібно зовсім небагато: молоду білокачанну капусту, фарш, овочі, рис, яйця. Цю страву ще називають лінивий голубець.

 1 капуста білокачанна
 700 гр фаршу зі свинини
 1 цибуля
 2 помідори
 2 моркви
 1 яйце
 4 зубки часнику
 400 гр рисуу
 3 ст. л. томатної пасти
 2 ст. л. соняшникової олії
 1 ч. л. оливкової олії
 1 щіпка перцю
 1 щіпка солі
1

Капусту промити під водою, зняти перші листки, їх краще не використовувати, адже часто вони пошкоджені. Поруч з качаном зробити надрізи ножем і розібрати всю капусту на листки. Зрізати у капустяного листя потовщення стебел.

2

У великій каструлі закип'ятити воду. Невеликими шматками опускати у киплячу воду листки капусти. Кілька хвилин їх проварювати, щоб вони стали м'якими. Відварені листки капусти перекласти на тарілку і залишити їх охолонути.

3

У цей же час поставити відварюватися рис, трохи підсолити воду.

4

Свинячий фарш викласти у розігріту сковороду і злегка обсмажити його на рослинному маслі. Наприкінці приготування фарш посолити і поперчити. Готовий фарш перекласти у глибоку миску.

5

На тій же сковороді, де смажився фарш, обсмажити нарізану кубиками цибулю і подавлений часник. Потім додати у сковороду натерту на крупній тертці моркву і продовжити обсмажувати.

6

По тому додати нарізані кубиками помідори, перемішати і дати овочам трохи потушкуватися в помідоровому соці. Приправити тушковані овочі томатною пастою, посолити і прогріти на сковороді ще упродовж 2-3 хвилин.

7

Взяти глибоку миску з обсмаженою фаршем, всипати відварений рис, перекласти до фаршу з рисом овочі зі сковороди. Збити яйце і ретельно вимішати м'ясну начинку до однорідної маси.

8

Взяти форму для випічки торта. На дно і боки цієї форми викласти найбільші і гарні відварені капустяні листки, оскільки при подачі на стіл вони і будуть лицевою стороною пирога.

9

На капустяні листи викласти 1/3 м'ясної начинки і рівномірно розподілити її по дну форми. Перший м'ясний шар накрити декількома листками капусти і знову викласти начинку. Продовжувати так само. Повинно вийти 3 шари м'ясної начинки.

10

Останній шар начинки накрити капустяним листками, а бічні листя загнути, спрямувавши їх до центру. Зверху пиріг посолити, поперчити і змастити оливковою олією.

11

Капустяний пиріг, або ж лінивий голубець, потрібно запікати у розігрітій до 180 градусів духовці упродовж 40 хвилин. Коли капустяний пиріг буде готовий, дістати його з духовки, охолодити, накрити великою тарілкою, перевернути і зняти форму. Верхівку капустяного торта можете прикрасити зеленню та помідорами.

Різновиди капустяного пирога

На сьогодні налічується дуже багато варіантів рецептів приготування капустяного пирога: класичний лінивий голубець у листках білокачанної капусти, капустяний торт з савойської капусти, капустяний торт у мультиварці. Є також вегетаріанські ліниві голубці, капустяний торт у листах червоної капусти і навіть ліниві голубці у бурякових листках. Вибирайте варіант, який пасує та смакує саме вам. Готуйте та насолоджуйтеся капустяним пирогом з усією родиною! Смачного!

Інгредієнти

 1 капуста білокачанна
 700 гр фаршу зі свинини
 1 цибуля
 2 помідори
 2 моркви
 1 яйце
 4 зубки часнику
 400 гр рисуу
 3 ст. л. томатної пасти
 2 ст. л. соняшникової олії
 1 ч. л. оливкової олії
 1 щіпка перцю
 1 щіпка солі

Кроки рецепта

1

Капусту промити під водою, зняти перші листки, їх краще не використовувати, адже часто вони пошкоджені. Поруч з качаном зробити надрізи ножем і розібрати всю капусту на листки. Зрізати у капустяного листя потовщення стебел.

2

У великій каструлі закип'ятити воду. Невеликими шматками опускати у киплячу воду листки капусти. Кілька хвилин їх проварювати, щоб вони стали м'якими. Відварені листки капусти перекласти на тарілку і залишити їх охолонути.

3

У цей же час поставити відварюватися рис, трохи підсолити воду.

4

Свинячий фарш викласти у розігріту сковороду і злегка обсмажити його на рослинному маслі. Наприкінці приготування фарш посолити і поперчити. Готовий фарш перекласти у глибоку миску.

5

На тій же сковороді, де смажився фарш, обсмажити нарізану кубиками цибулю і подавлений часник. Потім додати у сковороду натерту на крупній тертці моркву і продовжити обсмажувати.

6

По тому додати нарізані кубиками помідори, перемішати і дати овочам трохи потушкуватися в помідоровому соці. Приправити тушковані овочі томатною пастою, посолити і прогріти на сковороді ще упродовж 2-3 хвилин.

7

Взяти глибоку миску з обсмаженою фаршем, всипати відварений рис, перекласти до фаршу з рисом овочі зі сковороди. Збити яйце і ретельно вимішати м'ясну начинку до однорідної маси.

8

Взяти форму для випічки торта. На дно і боки цієї форми викласти найбільші і гарні відварені капустяні листки, оскільки при подачі на стіл вони і будуть лицевою стороною пирога.

9

На капустяні листи викласти 1/3 м'ясної начинки і рівномірно розподілити її по дну форми. Перший м'ясний шар накрити декількома листками капусти і знову викласти начинку. Продовжувати так само. Повинно вийти 3 шари м'ясної начинки.

10

Останній шар начинки накрити капустяним листками, а бічні листя загнути, спрямувавши їх до центру. Зверху пиріг посолити, поперчити і змастити оливковою олією.

11

Капустяний пиріг, або ж лінивий голубець, потрібно запікати у розігрітій до 180 градусів духовці упродовж 40 хвилин. Коли капустяний пиріг буде готовий, дістати його з духовки, охолодити, накрити великою тарілкою, перевернути і зняти форму. Верхівку капустяного торта можете прикрасити зеленню та помідорами.

Капустяний пиріг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори