Капусняк

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка40 хвПриготування2 годsЗагальний час2 годs 40 хв

Капусняк - дуже сезонна перша страва, що незмінно асоціюється в нас з холодом за вікном та домашнім затишком. Вам знадобиться квашена капуста, яку варто перед приготуванням вимочити у холодній воді, щоби забрати трохи кислоти. Ми пропонуємо вам рецепт м’ясного капусняка але можна приготувати також капусняк без м’яса.

 600 гр свинини без кістки або 800 гр свинячих чи телячих реберець
 3 картоплини
 400 гр квашеної капусти, вимоченої та відтиснутої
 3 ст. л. пшона
 1 велика цибулина
 1 морквина
 2 ст. л. олії
 лавровий лист сіль, перець
1

Вимити м'ясо, покласти у каструлю з водою, довести до кипіння, зняти шумовкою піну і варити протягом 1.5 год. Коли бульйон звариться, м'ясо, при бажанні, нарізати меншими кусками або відділити від кістки.

2

Дрібно нарізати цибулю, моркву нарізати дрібною соломкою і пасерувати на олії, поки цибуля не стане прозорою. Додати квашену капусту і готувати разом, помішуючи, декілька хвилин на середньому вогні.

3

Почистити картоплю і нарізати. Промити пшоно. Покласти картоплю та пшоно в киплячий бульйон, додати лавровий листок та чорний перець горошком.

4

Додати капусту, посолити і готувати 15-20 хвилин.

Інгредієнти

 600 гр свинини без кістки або 800 гр свинячих чи телячих реберець
 3 картоплини
 400 гр квашеної капусти, вимоченої та відтиснутої
 3 ст. л. пшона
 1 велика цибулина
 1 морквина
 2 ст. л. олії
 лавровий лист сіль, перець

Кроки рецепта

1

Вимити м'ясо, покласти у каструлю з водою, довести до кипіння, зняти шумовкою піну і варити протягом 1.5 год. Коли бульйон звариться, м'ясо, при бажанні, нарізати меншими кусками або відділити від кістки.

2

Дрібно нарізати цибулю, моркву нарізати дрібною соломкою і пасерувати на олії, поки цибуля не стане прозорою. Додати квашену капусту і готувати разом, помішуючи, декілька хвилин на середньому вогні.

3

Почистити картоплю і нарізати. Промити пшоно. Покласти картоплю та пшоно в киплячий бульйон, додати лавровий листок та чорний перець горошком.

4

Додати капусту, посолити і готувати 15-20 хвилин.

Капусняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори