Італійський панеттоне

blank
АвторVikaРейтингСкладністьСередня
Підготовка15 хвПриготування2 годsЗагальний час2 годs 15 хв

Паска панетон, пиріг панеттоні – це справжній італійський святковий кекс панетоне. Готують цей повітряний кекс з м'якого дріжджового тіста з додаванням різних приправ, горіхів, зацукрованих фруктів і родзинок. Запам'ятовуйте зовсім нескладний рецепт панеттоне українською – ніжний, апетитний і дуже смачний, він вартий уваги.

 10 гр сухих дріжджів
 5 яєць
 1 скл. молока
 1 стручок ванілі
 150 гр цукру
 125 гр вершкового масла
 700 гр пшеничного борошна
 1 скл. сухофруктів
 100 гр горіхів
 Сіль
1

У глибоку миску розбиваємо 2 яйця та 3 жовтки. Збиваємо з цукром і дрібкою солі.

2

Молоко трохи нагріємо на вогні разом з ваніллю. Додаємо дріжджі, перемішуємо та вливаємо в яєчну масу.

3

Збиваємо трохи розм'якшене вершкове масло, додаємо молочно-яєчну суміш і починаємо збивати, поступово підсипаючи заздалегідь просіяне борошно.

4

Тісто ретельно перемішуємо, щоб воно було ніжним і повітряним.

5

Підготуємо заздалегідь сухофрукти, цукати, сушені ягоди, горіхи та інші добавки. Різноманітність добавок залежить тільки від смаку кулінара.

6

Додаємо сухофрукти та горіхи у тісто, ще раз ретельно вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися.

7

Залишаємо тісто у теплому місці, накривши чистим рушником, поки воно не збільшиться в розмірі вдвічі.

8

Підготуємо форми для запікання. Дуже зручно використовувати одноразові паперові формочки. Розкладаємо тісто та залишаємо приблизно на годинку, щоб воно знову підійшло.

9

Прикриємо форми зверху фольгою (це робиться, щоб зверху випічка не підсохла) та ставимо у розігріту духовку до 180°С.

10

Через 20 хвилин фольгу прибираємо та випікаємо панеттоне ще 35-45 хвилин.

Такий гарний кекс панеттоне може бути чудовим подарунком до свята. 

Приємного чаювання!

Інгредієнти

 10 гр сухих дріжджів
 5 яєць
 1 скл. молока
 1 стручок ванілі
 150 гр цукру
 125 гр вершкового масла
 700 гр пшеничного борошна
 1 скл. сухофруктів
 100 гр горіхів
 Сіль

Кроки рецепта

1

У глибоку миску розбиваємо 2 яйця та 3 жовтки. Збиваємо з цукром і дрібкою солі.

2

Молоко трохи нагріємо на вогні разом з ваніллю. Додаємо дріжджі, перемішуємо та вливаємо в яєчну масу.

3

Збиваємо трохи розм'якшене вершкове масло, додаємо молочно-яєчну суміш і починаємо збивати, поступово підсипаючи заздалегідь просіяне борошно.

4

Тісто ретельно перемішуємо, щоб воно було ніжним і повітряним.

5

Підготуємо заздалегідь сухофрукти, цукати, сушені ягоди, горіхи та інші добавки. Різноманітність добавок залежить тільки від смаку кулінара.

6

Додаємо сухофрукти та горіхи у тісто, ще раз ретельно вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися.

7

Залишаємо тісто у теплому місці, накривши чистим рушником, поки воно не збільшиться в розмірі вдвічі.

8

Підготуємо форми для запікання. Дуже зручно використовувати одноразові паперові формочки. Розкладаємо тісто та залишаємо приблизно на годинку, щоб воно знову підійшло.

9

Прикриємо форми зверху фольгою (це робиться, щоб зверху випічка не підсохла) та ставимо у розігріту духовку до 180°С.

10

Через 20 хвилин фольгу прибираємо та випікаємо панеттоне ще 35-45 хвилин.

Італійський панеттоне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору