Імбирні пряники були привезені в Європу у 992 році. З того часу вмілі кулінарки внесли багато змін у класичні пряники. Медово-імбирне печиво має особливу казкову атмосферу. Та воно буде прекрасним доповненням до чаю в колі сім'ї.
У каструльці змішуємо мед, цукор, спеції.
Ставимо суміш на плиту (на водяну баню), помішуємо і розтоплюємо до появи бульбашок.
Додаємо соду і вершкове масло. Ретельно все розмішуємо.
Знімаємо суміш з вогню і залишаємо охолонути.
Додаємо яйце, борошно і замішуємо туге тісто.
Розкатуємо тісто і вирізаємо фігурки довільної форми.
Викладаємо печиво на форму для випікання з пергаментом і випікаємо близько 10 - 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Імбир і мед - дует для ласунів
Додавання меду у випічку - улюблений прийом багатьох кондитерів. Мед не просто набагато корисніший цукру, а й надає приємний квітковий аромат. Дуже добре поєднується таке печиво з ароматним трав'яним чаєм або гарячим глінтвейном. Його легко приготувати у домашніх умовах.
Горіхове печиво з імбиром - неймовірний аромат
Щоб горіхи змогли повністю розкрити всю палітру своїх ароматів, їх потрібно прожарити в духовці. Можна додати у пряники сирі горіхи, в надії, що в духовці вони досить пропечуться, але, швидше за все, волога з тіста не дасть їм цього зробити, тому краще використовуйте подрібнені і заздалегідь прожарені горіхи.
Лимонне печиво з сухим імбиром
У цьому рецепті використані варені яйця і сухий мелений імбир - він відмінно підійде для тих, хто не хоче витрачати час на підготовку свіжого кореня.
Інгредієнти
Кроки рецепта
У каструльці змішуємо мед, цукор, спеції.
Ставимо суміш на плиту (на водяну баню), помішуємо і розтоплюємо до появи бульбашок.
Додаємо соду і вершкове масло. Ретельно все розмішуємо.
Знімаємо суміш з вогню і залишаємо охолонути.
Додаємо яйце, борошно і замішуємо туге тісто.
Розкатуємо тісто і вирізаємо фігурки довільної форми.
Викладаємо печиво на форму для випікання з пергаментом і випікаємо близько 10 - 15 хвилин при температурі 180 градусів.