Імбирне печиво

blank
АвторSvitlanaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування15 хвЗагальний час35 хв

Імбирні пряники були привезені в Європу у 992 році. З того часу вмілі кулінарки внесли багато змін у класичні пряники. Медово-імбирне печиво має особливу казкову атмосферу. Та воно буде прекрасним доповненням до чаю в колі сім'ї.

 2 скл. муки
 2 ч. л. сушеного імбиру
 2 ч. л. кориці
 1 ч. л. соди (можна й пів ложки)
 125 гр масла
 3 ст. л. меду
 1 яйце
1

У каструльці змішуємо мед, цукор, спеції.

2

Ставимо суміш на плиту (на водяну баню), помішуємо і розтоплюємо до появи бульбашок.

3

Додаємо соду і вершкове масло. Ретельно все розмішуємо.

4

Знімаємо суміш з вогню і залишаємо охолонути.

5

Додаємо яйце, борошно і замішуємо туге тісто.

6

Розкатуємо тісто і вирізаємо фігурки довільної форми.

7

Викладаємо печиво на форму для випікання з пергаментом і випікаємо близько 10 - 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Імбир і мед - дует для ласунів

Додавання меду у випічку - улюблений прийом багатьох кондитерів. Мед не просто набагато корисніший цукру, а й надає приємний квітковий аромат. Дуже добре поєднується таке печиво з ароматним трав'яним чаєм або гарячим глінтвейном. Його легко приготувати у домашніх умовах.

Горіхове печиво з імбиром - неймовірний аромат

Щоб горіхи змогли повністю розкрити всю палітру своїх ароматів, їх потрібно прожарити в духовці. Можна додати у пряники сирі горіхи, в надії, що в духовці вони досить пропечуться, але, швидше за все, волога з тіста не дасть їм цього зробити, тому краще використовуйте подрібнені і заздалегідь прожарені горіхи.

Лимонне печиво з сухим імбиром

У цьому рецепті використані варені яйця і сухий мелений імбир - він відмінно підійде для тих, хто не хоче витрачати час на підготовку свіжого кореня.

Інгредієнти

 2 скл. муки
 2 ч. л. сушеного імбиру
 2 ч. л. кориці
 1 ч. л. соди (можна й пів ложки)
 125 гр масла
 3 ст. л. меду
 1 яйце

Кроки рецепта

1

У каструльці змішуємо мед, цукор, спеції.

2

Ставимо суміш на плиту (на водяну баню), помішуємо і розтоплюємо до появи бульбашок.

3

Додаємо соду і вершкове масло. Ретельно все розмішуємо.

4

Знімаємо суміш з вогню і залишаємо охолонути.

5

Додаємо яйце, борошно і замішуємо туге тісто.

6

Розкатуємо тісто і вирізаємо фігурки довільної форми.

7

Викладаємо печиво на форму для випікання з пергаментом і випікаємо близько 10 - 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Імбирне печиво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору