Жодна кухарська книга чи кулінарний сайт не обійдеться без рецепта грибного супу. Традиційні для наших широт грибна юшка чи грибна зупа з гречкою, притаманний для європейської чи північноамериканської кухні грибний суп-пюре, всі ці рецепти сьогодні доступні і зовсім не складні в приготуванні. Зазвичай для грибного супу-пюре використовують печериці, класична грибна юшка, певна річ, не обійдеться без білих грибів. З прянощів до грибної зупи дуже пасують мускатний горіх та чорний перець, з зелені - петрушка. Ми пропонуємо вам два рецепти традиційних грибних зуп, для приготування яких знадобиться зовсім мало часу.
Гриби замочити на кілька годин, а краще на ніч. Зцідити, рідину відставити, гриби промити, аби не було піску і порізати на невеликі шматочки.
Рідину, в якій замочувались гриби, процідити, розвести 2 л води, додати гриби і варити все разом біля 40-50 хв.
Приготувати засмажку з дрібно нарізаних моркви та цибулі, коли овочі стануть м'якими додати муку, через пару хвилин влити сметану і трохи юшки, в якій варяться гриби. Дуже добре вимішати, щоби не було грудок.
Додати зажарку до вивару з грибами, перемішати, додати лавровий листок, сіль, перець, накрити і готувати на невеликому вогні ще хвилин десять. Виключити, вийняти лавровий листок і дати настоятись.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Гриби замочити на кілька годин, а краще на ніч. Зцідити, рідину відставити, гриби промити, аби не було піску і порізати на невеликі шматочки.
Рідину, в якій замочувались гриби, процідити, розвести 2 л води, додати гриби і варити все разом біля 40-50 хв.
Приготувати засмажку з дрібно нарізаних моркви та цибулі, коли овочі стануть м'якими додати муку, через пару хвилин влити сметану і трохи юшки, в якій варяться гриби. Дуже добре вимішати, щоби не було грудок.
Додати зажарку до вивару з грибами, перемішати, додати лавровий листок, сіль, перець, накрити і готувати на невеликому вогні ще хвилин десять. Виключити, вийняти лавровий листок і дати настоятись.