Грибний суп

грибний суп
АвторAnnaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування50 хвЗагальний час1 год 10 хв

Жодна кухарська книга чи кулінарний сайт не обійдеться без рецепта грибного супу. Традиційні для наших широт грибна юшка чи грибна зупа з гречкою, притаманний для європейської чи північноамериканської кухні грибний суп-пюре, всі ці рецепти сьогодні доступні і зовсім не складні в приготуванні. Зазвичай для грибного супу-пюре використовують печериці, класична грибна юшка, певна річ, не обійдеться без білих грибів. З прянощів до грибної зупи дуже пасують мускатний горіх та чорний перець, з зелені - петрушка. Ми пропонуємо вам два рецепти традиційних грибних зуп, для приготування яких знадобиться зовсім мало часу.

<h2>Грибна юшка</h2>
 100 гр сушених білих грибів
 2 зубчики часнику
 1 морквина
 2 цибулини
 2 ст. л. борошна
 200 гр сметани
 петрушка
 сіль, перець
 олія
1

Гриби замочити на кілька годин, а краще на ніч. Зцідити, рідину відставити, гриби промити, аби не було піску і порізати на невеликі шматочки.

2

Рідину, в якій замочувались гриби, процідити, розвести 2 л води, додати гриби і варити все разом біля 40-50 хв.

3

Приготувати засмажку з дрібно нарізаних моркви та цибулі, коли овочі стануть м'якими додати муку, через пару хвилин влити сметану і трохи юшки, в якій варяться гриби. Дуже добре вимішати, щоби не було грудок.

4

Додати зажарку до вивару з грибами, перемішати, додати лавровий листок, сіль, перець, накрити і готувати на невеликому вогні ще хвилин десять. Виключити, вийняти лавровий листок і дати настоятись.

суп з грибів

Інгредієнти

<h2>Грибна юшка</h2>
 100 гр сушених білих грибів
 2 зубчики часнику
 1 морквина
 2 цибулини
 2 ст. л. борошна
 200 гр сметани
 петрушка
 сіль, перець
 олія

Кроки рецепта

1

Гриби замочити на кілька годин, а краще на ніч. Зцідити, рідину відставити, гриби промити, аби не було піску і порізати на невеликі шматочки.

2

Рідину, в якій замочувались гриби, процідити, розвести 2 л води, додати гриби і варити все разом біля 40-50 хв.

3

Приготувати засмажку з дрібно нарізаних моркви та цибулі, коли овочі стануть м'якими додати муку, через пару хвилин влити сметану і трохи юшки, в якій варяться гриби. Дуже добре вимішати, щоби не було грудок.

4

Додати зажарку до вивару з грибами, перемішати, додати лавровий листок, сіль, перець, накрити і готувати на невеликому вогні ще хвилин десять. Виключити, вийняти лавровий листок і дати настоятись.

суп з грибів

Грибний суп

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору