Гречані котлети з грибами

Гречані котлетки
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка1 годПриготування15 хвЗагальний час1 год 15 хв

Мабуть, не знайдеться нікого, кому б не подобалася гречана каша або гречаний суп. А які смачні виходять гречані котлети! Рецептів дуже багато, є зовсім прості – гречка та й гречка, а є такі собі імпозантні – котлети гречані з яйцем та зеленню, з сиром і навіть зі смородиною. А Файні рецепти пропонують приготувати сьогодні оригінальні гречані котлети з грибами. Сподіваємося, вам сподобається!

 гречка
 3 цибулини
 300 гр шампіньйонів
 2 яйця
 2 ст. л. борошна
 3 морквини
 2 ст. л. вершкового масла
 3 ст. л. олії
 2 ст. л. панірувальних сухарів
 сіль, чорний перець
1

Крок 1
Відварюємо гречку, як охолоне, пропустимо через м'ясорубку.

2

Крок 2
Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці та обсмажуємо на помірному вогні на вершковому маслі.

3

Крок 3
Гриби для пісних гречаних котлет нарізаємо дрібними шматочками й також обсмажуємо. Солимо й перчимо.

4

Крок 4
Далі гречану кашу, моркву з цибулею й грибами пропускаємо через м'ясорубку.

5

Крок 5
До маси додаємо борошно, яйця, сіль, приправи та перемішуємо.

6

Крок 6
Котлети обваляємо в сухарях і обсмажуємо з двох сторін на олії до хрусткої скоринки. Можна також випікати гречані котлети в духовці при температурі 180°С протягом 20 хвилин.

7

Крок 7
Прикрасити котлети гречані можна зеленню, кетчупом, вашим улюбленим соусом, наприклад, французьким з гірчицею. Пісні гречані котлети подаємо як повноцінну окрему страву або у поєднанні з гарніром.

Інгредієнти

 гречка
 3 цибулини
 300 гр шампіньйонів
 2 яйця
 2 ст. л. борошна
 3 морквини
 2 ст. л. вершкового масла
 3 ст. л. олії
 2 ст. л. панірувальних сухарів
 сіль, чорний перець

Кроки рецепта

1

Крок 1
Відварюємо гречку, як охолоне, пропустимо через м'ясорубку.

2

Крок 2
Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці та обсмажуємо на помірному вогні на вершковому маслі.

3

Крок 3
Гриби для пісних гречаних котлет нарізаємо дрібними шматочками й також обсмажуємо. Солимо й перчимо.

4

Крок 4
Далі гречану кашу, моркву з цибулею й грибами пропускаємо через м'ясорубку.

5

Крок 5
До маси додаємо борошно, яйця, сіль, приправи та перемішуємо.

6

Крок 6
Котлети обваляємо в сухарях і обсмажуємо з двох сторін на олії до хрусткої скоринки. Можна також випікати гречані котлети в духовці при температурі 180°С протягом 20 хвилин.

7

Крок 7
Прикрасити котлети гречані можна зеленню, кетчупом, вашим улюбленим соусом, наприклад, французьким з гірчицею. Пісні гречані котлети подаємо як повноцінну окрему страву або у поєднанні з гарніром.

Гречані котлети з грибами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори