Гороховий суп-пюре

гороховий суп-пюре
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування40 хвЗагальний час55 хв

Як варити гороховий суп-пюре залежить від того, який горох ви використовуєте. Зі свіжого або замороженого горошку готують, наприклад, ніжний гороховий суп-пюре з куркою. Перед тим, як приготувати гороховий суп-пюре із сухого гороху, його потрібно замочити на кілька годин. З такого гороху особливо смачним виходить гороховий суп-пюре з копченостями. Зручно варити такий гороховий суп-пюре у мультиварці. За консистенцією: більше води – вийде гороховий суп, менше – гороховий суп-пюре, ще менше – горохове пюре.

 200 гр зеленого горошку (свіжого чи замороженого)
 половина цибулини
 1 зубок часнику
 5 листків салату
 1 ст. л. олії
 150 мл вершків
 сіль за смаком
1

Очищаємо цибулю, добре миємо і нарізаємо півкільцями.

2

Часник очищаємо та нарізаємо скибочками.

3

У сотейнику розігріваємо оливкову олію.

4

Обсмажуємо цибулю та часник на середньому вогні до м'якості (7 хвилин). Потрібно стежити, щоб вони не пересмажилися та не стали жорсткими!

5

Нарізаємо салат.

6

Додаємо салат до цибулі та часнику. Перемішуємо та смажимо ще 2-3 хвилини.

7

Додаємо горошок. Наливаємо води так, щоб вона лише покривала овочі. Солимо. Варимо суп-крем із зеленого горошку 20-30 хвилин.

8

Чим потужнішим буде блендер, тим ніжніше вийде суп, тому що слабким блендером не вдасться подрібнити зелений горошок у однорідне пюре.

9

Додаємо вершки та ще раз збиваємо суп.

10

Крем-суп із горошку готовий. Смачного!

Інгредієнти

 200 гр зеленого горошку (свіжого чи замороженого)
 половина цибулини
 1 зубок часнику
 5 листків салату
 1 ст. л. олії
 150 мл вершків
 сіль за смаком

Кроки рецепта

1

Очищаємо цибулю, добре миємо і нарізаємо півкільцями.

2

Часник очищаємо та нарізаємо скибочками.

3

У сотейнику розігріваємо оливкову олію.

4

Обсмажуємо цибулю та часник на середньому вогні до м'якості (7 хвилин). Потрібно стежити, щоб вони не пересмажилися та не стали жорсткими!

5

Нарізаємо салат.

6

Додаємо салат до цибулі та часнику. Перемішуємо та смажимо ще 2-3 хвилини.

7

Додаємо горошок. Наливаємо води так, щоб вона лише покривала овочі. Солимо. Варимо суп-крем із зеленого горошку 20-30 хвилин.

8

Чим потужнішим буде блендер, тим ніжніше вийде суп, тому що слабким блендером не вдасться подрібнити зелений горошок у однорідне пюре.

9

Додаємо вершки та ще раз збиваємо суп.

10

Крем-суп із горошку готовий. Смачного!

Гороховий суп-пюре

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору