Гороховий суп з копченими реберцями

гороховий суп
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка3 годsПриготування1 год 10 хвЗагальний час4 годs 10 хв

Апетитний гороховий суп з копченими реберцями – найсмачніша перша страва для сімейного обіду. Інгредієнти прості та доступні, але духмяний гороховий суп з копченими реберцями виходить завжди поживним, з насиченим смаком.

 500 гр копчених свинячих реберець
 2,50 л води
 250 гр сухого гороху
 4 картоплини
 2 моркви
 2 цибулі
 1 гілка селери
 3 лаврових листки
 3 ст. л. олії
 Сіль
 Спеції
 Зелень
1

Сухий колотий горох заздалегідь і не менше ніж на 3-4 години замочуємо у холодній волі. Потім на друшляку промиваємо та залишаємо для стікання зайвої рідини.

2

Заливаємо горох чистою водою, доводимо до кипіння. Вкладаємо селеру.

3

Розрізаємо реберця по міжреберних проміжках на шматочки. Додаємо їх у каструлю та варимо гороховий суп з копченими реберцями на невеликому вогні.

4

За півгодини додаємо у каструлю очищені овочі – одну моркву та одну цибулю.

5

Очищаємо та промиваємо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми та додаємо у каструлю.

6

Суп із додаванням овочів варимо ще 30 хвилин на невеликому вогні та під закритою кришкою.

7

А тим часом приготуємо засмажку. Для цього очищену моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо в олії.

8

У гороховий суп з копченими реберцями кладемо лавровий лист, солимо, додаємо спеції. Виймаємо цілі моркву та цибулю. Заправляємо засмажкою. Варимо ще 7-10 хвилин.

9

Готовий суп із копченими реберцями залишаємо на 15 хвилин, щоб настоявся. Розливаємо у тарілки, подаємо зі свіжою зеленню.
Смачного!

Смачний суп на обід

Для насиченості смаку горох можна розварювати повністю та додатково подрібнити блендером. Або взяти для горохового супу з копченими реберцями горох, що швидко розварюється.

Традиційно гороховий суп з копченими реберцями подають з будь-якими сухариками, грінками – пшеничними або житніми. 

Рецепти горохового супу з копченими реберцями

Супи з горохом готують на різних бульйонах. Нерідко гороховий суп на копчених реберцях доповнюють ковбасою, сосисками, шинкою, іншими видами копчення. 

Варіантом горохового супу з копченими реберцями буде суп, доповнений грибами. Неповторного аромату та смаку надають смажені печериці, лісові гриби.

Інгредієнти

 500 гр копчених свинячих реберець
 2,50 л води
 250 гр сухого гороху
 4 картоплини
 2 моркви
 2 цибулі
 1 гілка селери
 3 лаврових листки
 3 ст. л. олії
 Сіль
 Спеції
 Зелень

Кроки рецепта

1

Сухий колотий горох заздалегідь і не менше ніж на 3-4 години замочуємо у холодній волі. Потім на друшляку промиваємо та залишаємо для стікання зайвої рідини.

2

Заливаємо горох чистою водою, доводимо до кипіння. Вкладаємо селеру.

3

Розрізаємо реберця по міжреберних проміжках на шматочки. Додаємо їх у каструлю та варимо гороховий суп з копченими реберцями на невеликому вогні.

4

За півгодини додаємо у каструлю очищені овочі – одну моркву та одну цибулю.

5

Очищаємо та промиваємо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми та додаємо у каструлю.

6

Суп із додаванням овочів варимо ще 30 хвилин на невеликому вогні та під закритою кришкою.

7

А тим часом приготуємо засмажку. Для цього очищену моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо в олії.

8

У гороховий суп з копченими реберцями кладемо лавровий лист, солимо, додаємо спеції. Виймаємо цілі моркву та цибулю. Заправляємо засмажкою. Варимо ще 7-10 хвилин.

9

Готовий суп із копченими реберцями залишаємо на 15 хвилин, щоб настоявся. Розливаємо у тарілки, подаємо зі свіжою зеленню.
Смачного!

Гороховий суп з копченими реберцями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору