Фо бо – пряний в’єтнамський суп з локшиною

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування55 хвЗагальний час1 год 10 хв

Фо бо – класичний в'єтнамський суп. Складається з наваристого бульйону з яловичини або риби, рисової локшини та м’яса. Неповторного аромату супу фо бо надають різноманітні пряні спеції у великій кількості.

Для бульйону:
 800 гр яловичини на кістці
 2 шт ріпчастої цибулі
 2 см кореню імбиру
 3 шт гвоздики
 1 ч. л. насіння коріандру
 0,50 зірочки бодян
 0,50 ч. л. анісу
 1 паличка кориці
 2 л води
 1 пучок зеленої цибулі (біла частина)
 Сіль і цукор
Для подачі фо бо:
 300 гр рисової локшини
 1 шт ріпчастої цибулі
 1 пучок зеленої цибулі (зелена частина)
 1 шт гострого перцю
 1 шт лайму
 Петрушка або кінза
 Сіль і перець
1

У холодну воду закладаємо яловичину та доводимо до кипіння. Перший бульйон зливаємо відразу після закипання. Міняємо воду та варимо на тихому вогні 2-3 години або і довше. Не забуваємо знімати піну.

2

У бульйон для супу фо бо додаємо гвоздику, насіння коріандру, корицю, аніс, бодян.

3

Щоб бульйон вийшов гарного кольору, ріпчасту цибулю та імбир обвуглюємо на відкритому вогні або на сухій сковороді. Чистимо, розрізаємо навпіл і тримаємо на вогні, поки не стануть коричневими, після чого закидаємо в бульйон.

4

Додаємо сіль і цукор до смаку. Бульйон для фо бо має вийти насиченим, солодкувато-солоним, темного кольору, але прозорим, мати виражений смак м'яса та аромат спецій.

5

Наприкінці, коли бульйон уже буде повністю готовий, закидаємо в нього зелену цибулю – тільки білу частину. Проварюємо пів хвилини, щоб цибулинки залишилися хрусткими, виймаємо їх з бульйону та відкладаємо в сторону.

6

Виймаємо яловичину, кістки викидаємо, а м'якоть нарізаємо на шматочки, щоб було зручно брати паличками.

7

Бульйон проціджуємо.

8

Ріпчасту цибулю чистимо й нарізаємо тоненькими кільцями.

9

Гострий перець нарізаємо тонко. Стебла зеленої цибулі й петрушку просто дрібно нарізаємо ножем.

10

Вимочуємо рисову локшину для фо бо в холодній воді, потім опускаємо в киплячу воду та варимо до середнього ступеня готовності. Промиваємо в проточній воді, щоб локшина не склеювалася та була пружною.

11

Лайм нарізаємо кружальцями.

12

Збираємо суп фо бо. У піалу викладаємо локшину гіркою, додаємо шматочки вареної яловичини, кільця ріпчастої цибулі та порізану зелень.

13

Заливаємо суп фо бо гарячим бульйоном.

14

Подаємо в'єтнамський суп фо бо одразу ж, поки гарячий, доповнивши гострим перцем, білими частинками зеленої цибулі та лаймом.
Смачного!

Суп фо бо – пряний та гарячий

Насичений суп фо бо – страва щоденна, переважно в'єтнамці люблять їсти його на сніданок. 

Торговці продають суп фо бо просто на вулицях, варять його у величезних казанах, які безперервно киплять цілодобово. 

Традиційний рецепт в’єтнамського супу фо бо

Найсмачнішим вважається бульйон для фо бо, який вариться не менше як 12 годин. 

За класичним рецептом супу фо бо у піалу, крім вареного м’яса, закладають тоненькі шматочки сирої яловичої вирізки та заливають киплячим бульйоном.

У кожній родині є свій рецепт фо бо з м’ясом або морепродуктами. Смак відрізняється в залежності від регіону. 

Інгредієнти

Для бульйону:
 800 гр яловичини на кістці
 2 шт ріпчастої цибулі
 2 см кореню імбиру
 3 шт гвоздики
 1 ч. л. насіння коріандру
 0,50 зірочки бодян
 0,50 ч. л. анісу
 1 паличка кориці
 2 л води
 1 пучок зеленої цибулі (біла частина)
 Сіль і цукор
Для подачі фо бо:
 300 гр рисової локшини
 1 шт ріпчастої цибулі
 1 пучок зеленої цибулі (зелена частина)
 1 шт гострого перцю
 1 шт лайму
 Петрушка або кінза
 Сіль і перець

Кроки рецепта

1

У холодну воду закладаємо яловичину та доводимо до кипіння. Перший бульйон зливаємо відразу після закипання. Міняємо воду та варимо на тихому вогні 2-3 години або і довше. Не забуваємо знімати піну.

2

У бульйон для супу фо бо додаємо гвоздику, насіння коріандру, корицю, аніс, бодян.

3

Щоб бульйон вийшов гарного кольору, ріпчасту цибулю та імбир обвуглюємо на відкритому вогні або на сухій сковороді. Чистимо, розрізаємо навпіл і тримаємо на вогні, поки не стануть коричневими, після чого закидаємо в бульйон.

4

Додаємо сіль і цукор до смаку. Бульйон для фо бо має вийти насиченим, солодкувато-солоним, темного кольору, але прозорим, мати виражений смак м'яса та аромат спецій.

5

Наприкінці, коли бульйон уже буде повністю готовий, закидаємо в нього зелену цибулю – тільки білу частину. Проварюємо пів хвилини, щоб цибулинки залишилися хрусткими, виймаємо їх з бульйону та відкладаємо в сторону.

6

Виймаємо яловичину, кістки викидаємо, а м'якоть нарізаємо на шматочки, щоб було зручно брати паличками.

7

Бульйон проціджуємо.

8

Ріпчасту цибулю чистимо й нарізаємо тоненькими кільцями.

9

Гострий перець нарізаємо тонко. Стебла зеленої цибулі й петрушку просто дрібно нарізаємо ножем.

10

Вимочуємо рисову локшину для фо бо в холодній воді, потім опускаємо в киплячу воду та варимо до середнього ступеня готовності. Промиваємо в проточній воді, щоб локшина не склеювалася та була пружною.

11

Лайм нарізаємо кружальцями.

12

Збираємо суп фо бо. У піалу викладаємо локшину гіркою, додаємо шматочки вареної яловичини, кільця ріпчастої цибулі та порізану зелень.

13

Заливаємо суп фо бо гарячим бульйоном.

14

Подаємо в'єтнамський суп фо бо одразу ж, поки гарячий, доповнивши гострим перцем, білими частинками зеленої цибулі та лаймом.
Смачного!

Фо бо – пряний в’єтнамський суп з локшиною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору