Цвітна капуста в клярі

АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування25 хвЗагальний час40 хв

Найпростіший спосіб приготування – цвітна капуста в клярі. Готується дуже швидко, проте результат виходить вельми цікавим – хрустка зовні та ніжна всередині. Цвітна капуста в клярі може бути як гарніром, так і окремою стравою.

 1 шт цвітна капуста
 ¾ скл. пшеничного борошна
 2 шт яєць
 100 гр тертого сиру
 50 мл рослинної олії
 сіль
1

Цвітну капусту гарненько промиємо під струменем холодної води та обсушимо.

2

Ножем розділяємо качан на маленькі шматочки.

3

Кладемо в киплячу підсолену воду суцвіття капусти та варимо 10 хвилин.

4

Приготуємо кляр: змішуємо борошно з яйцями та гарненько перемішуємо. Кляр має вийти досить густим.

5

Кожне суцвіття відвареної капусти виделкою вмочуємо в кляр та обсмажуємо в киплячій рослинній олії до утворення золотистої скоринки.

6

Перед подачею посипаємо цвітну капусту в клярі тертим сиром, прикрашаємо свіжою зеленню.

Рецепти цвітної капусти в клярі

Сміливо експериментуйте та готуйте смачну цвітну капусту в клярі на молоці, воді, пиві або сметані з додаванням борошна. 

Запечена цвітна капуста в клярі на молоці з медом – і лише за 20 хвилин отримаєте неймовірно апетитну страву, що прикрасить ваш обід.    

Спеції до цвітної капусти в клярі

Додавання до кляру невеликої кількості порошку гірчиці та свіжого кропу надає страві досить пікантного смаку.

Часник, перець, улюблені спеції, гострі соуси – неповторно збагачують смак цвітної капусти в клярі.

Інгредієнти

 1 шт цвітна капуста
 ¾ скл. пшеничного борошна
 2 шт яєць
 100 гр тертого сиру
 50 мл рослинної олії
 сіль

Кроки рецепта

1

Цвітну капусту гарненько промиємо під струменем холодної води та обсушимо.

2

Ножем розділяємо качан на маленькі шматочки.

3

Кладемо в киплячу підсолену воду суцвіття капусти та варимо 10 хвилин.

4

Приготуємо кляр: змішуємо борошно з яйцями та гарненько перемішуємо. Кляр має вийти досить густим.

5

Кожне суцвіття відвареної капусти виделкою вмочуємо в кляр та обсмажуємо в киплячій рослинній олії до утворення золотистої скоринки.

6

Перед подачею посипаємо цвітну капусту в клярі тертим сиром, прикрашаємо свіжою зеленню.

Цвітна капуста в клярі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору