Буженина

АвторAnnaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка8 годsПриготування2 годsЗагальний час10 годs

Бужениною традиційно називають шматок свинячої вирізки або шинки, запечений з додаванням прянощів. Може підійти також шия, проте вона набагато жирніша. Є безліч способів запікати вирізку: в рукаві, на бритванці, у фользі і т.д. Переваги у тому, що свиняча вирізка не потребує багато часу для приготування. Саме тому цей рецепт дуже простий, хоч і потребує трохи часу на витримування м'яса у маринаді.

 1 кг свинячої вирізки
 1 невелика головка часнику
 3 ст. л. гірчиці середньої гостроти або негострої
 Прянощі: лавровий листок, орегано, тимьян, сухий розмарин, чорний перець
 1 ч. л. солі
1

Подрібнити всі прянощі разом в ступці і змішати їх з сіллю.

2

Зробити в м'ясі декілька проколів і нашпигувати його часником. Добре натерти мясо зі всіх сторін сумішшю прянощів та солі.

3

Обмастити м'ясо гірчицею, покласти в миску, накрити харчової плівкою і поставити маринуватисть в холодильтник на 8 год або на ніч.

4

Дістати м'ясо з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі 1 год.

5

Нагріти духовку до 180 градусів.

6

Ретельно загорнути м'ясо у фольгу, щоби не витікав сік і поставити у духовку. Запікати 1.5 год. Тоді виключити духовку і зашити мясо в вистигаючій духовці ще мінімум на 1 год.

7

Дістати м'ясо з духовки, розгорнути фольгу і перекласти м'ясо на тарілку без соку, що витік. Накрити харчовою плівкою і тримати в холодильнику.

Інгредієнти

 1 кг свинячої вирізки
 1 невелика головка часнику
 3 ст. л. гірчиці середньої гостроти або негострої
 Прянощі: лавровий листок, орегано, тимьян, сухий розмарин, чорний перець
 1 ч. л. солі

Кроки рецепта

1

Подрібнити всі прянощі разом в ступці і змішати їх з сіллю.

2

Зробити в м'ясі декілька проколів і нашпигувати його часником. Добре натерти мясо зі всіх сторін сумішшю прянощів та солі.

3

Обмастити м'ясо гірчицею, покласти в миску, накрити харчової плівкою і поставити маринуватисть в холодильтник на 8 год або на ніч.

4

Дістати м'ясо з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі 1 год.

5

Нагріти духовку до 180 градусів.

6

Ретельно загорнути м'ясо у фольгу, щоби не витікав сік і поставити у духовку. Запікати 1.5 год. Тоді виключити духовку і зашити мясо в вистигаючій духовці ще мінімум на 1 год.

7

Дістати м'ясо з духовки, розгорнути фольгу і перекласти м'ясо на тарілку без соку, що витік. Накрити харчовою плівкою і тримати в холодильнику.

Буженина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори