Бургер домашній

бургер
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування30 хвЗагальний час45 хв

Сезон барбекю не за горами, а що може бути смачніше за соковитий, духмяний бургер щойно з грилю? Чи ви готуватиме його на відкритому барбекю грилі на свіжому повітрі чи на гриль сковорідці на плиті, ваш бургер буде однаково смачним і доречним як до обіду в колі сім'ї, так і для вечірки в товаристві друзів. Яловичину для фаршу вибирайте середньої жирності, а якщо хочете дійсно автетичного смаку - приготуйте майонез самостійно (посилання на покроковий рецепт в кінці цього рецепта).

 450 гр яловичого фаршу
 1 яйце
 100 гр мелених сухарів (з білого хліба)
 1 шт дрібно нарізана цибулина
 1 шт синя цибулина, нарізана тонкими кільцями
 1 великий зубець часнику дрібно нарізаний
 4 шт булочки для гамбургерів
 майонез кетчуп
 4 шт листки салату, найкраще айсберг
 1 помідор,великий не надто м'який, нарізаний тонкими кільцями
 1 ст. л. вустерширського соусу
 сіль, перець
1

В глибокій посудині змішати яловичий фарш, яйці, дрібно нарізану цибулю, мелені сухарі, часник, вустерширський соус, сіль, перець і добре вимісити (маса повинна бути дійсно однорідною, щоби бургери не розвалювались). Сформувати 4 досить товсті бургери

2

Якщо ви смажете бургери на плиті на сковороді гриль, то дуже добре розігрійте її (над правильно нагрітою сковорідкою гриль ви не можете тримати долоню довше, ніж 4 секунди). Якщо готуєте на плиті, то сковорідку можна накрити. Готувати по 4 хв з кожного боку, щоби всередині мясо залишалось рожевим, якщо любите добре просмажене - готуєте довше.

3

Розрізати булочки вздовж і покласти на гриль на 30 сек.

4

Змастити булочки майонезом та кетчупом і шарами викласти салат, помідор, бургер та цибулю.

Для приготування бургера вам може стати в пригоді домашній майонез.

Інгредієнти

 450 гр яловичого фаршу
 1 яйце
 100 гр мелених сухарів (з білого хліба)
 1 шт дрібно нарізана цибулина
 1 шт синя цибулина, нарізана тонкими кільцями
 1 великий зубець часнику дрібно нарізаний
 4 шт булочки для гамбургерів
 майонез кетчуп
 4 шт листки салату, найкраще айсберг
 1 помідор,великий не надто м'який, нарізаний тонкими кільцями
 1 ст. л. вустерширського соусу
 сіль, перець

Кроки рецепта

1

В глибокій посудині змішати яловичий фарш, яйці, дрібно нарізану цибулю, мелені сухарі, часник, вустерширський соус, сіль, перець і добре вимісити (маса повинна бути дійсно однорідною, щоби бургери не розвалювались). Сформувати 4 досить товсті бургери

2

Якщо ви смажете бургери на плиті на сковороді гриль, то дуже добре розігрійте її (над правильно нагрітою сковорідкою гриль ви не можете тримати долоню довше, ніж 4 секунди). Якщо готуєте на плиті, то сковорідку можна накрити. Готувати по 4 хв з кожного боку, щоби всередині мясо залишалось рожевим, якщо любите добре просмажене - готуєте довше.

3

Розрізати булочки вздовж і покласти на гриль на 30 сек.

4

Змастити булочки майонезом та кетчупом і шарами викласти салат, помідор, бургер та цибулю.

Бургер домашній

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори