Бісквіт

Бісквіт
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка20 хвПриготування40 хвЗагальний час1 год

Чого тільки не зустрінеш у рецептах бісквіту – соду і розпушувач, сметану і вершкове масло, крохмаль і згущене молоко. Хтось збиває білки й жовтки окремо, хтось разом. Утім, у приготуванні бісквіта є декілька простих секретів: чіткі пропорції, правильне з’єднання інгредієнтів, оптимальна температура. Спробуйте цей рецепт, ви одразу відчуєте, яким має бути справжній бісквіт!

 4 ст. л. борошна
 4 яйця
 4 ст. л. цукру
 1 ч. л. лимонного соку
 1 кр. ванілі
1

Відокремлюємо жовтки від білків.

2

Додаємо до білків 1 ст. л. цукру, лимонний сік і збиваємо до густої піни.

3

В окремому посуді збиваємо жовтки з рештою цукру і ваніліном.

4

Додаємо до збитих жовтків просіяну муку та перемішуємо ложкою.

5

Вже зараз можна включити духовку на 200°С.

6

Далі обережно з’єднуємо білки й жовтки. У збиті білки ложкою додаємо масу жовтків з мукою та перемішуємо рухами зверху донизу так, щоб білки залишилися повітряними.

7

Знову набираємо ложку маси й перемішуємо – охайно, але досить швидко. Має вийти однорідне густе тісто консистенцією, як густа сметана.

8

Форму для запікання змащуємо або застеляємо пергаментом і виливаємо тісто для бісквіта.

9

Випікаємо при температурі 160-170°С приблизно 30-40 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною паличкою, але відкривайте духовку не раніше як за 25 хвилин.

Легкий десерт бісквіт: маленькі секрети

Як ви вже побачили, пропорції інгредієнтів прості й зручні: 1:1:1. Відповідно їх легко змінювати. Якщо візьмете забагато борошна, бісквіт буде жорстким. Також важливо дотримуватися температури випікання, адже при надто високій температурі можна отримати звичайний омлет – тільки солодкий, замість чудового швидкого десерту.

Бісквіт сухий або ніжний

Якщо готовий бісквіт накрити серветкою й залишити при кімнатній температурі на 4-5 годин, він стане сухим. Щоб був ніжним і м’яким, бісквіт потрібно загорнути у харчову плівку й поставити у холодильник.

Інгредієнти

 4 ст. л. борошна
 4 яйця
 4 ст. л. цукру
 1 ч. л. лимонного соку
 1 кр. ванілі

Кроки рецепта

1

Відокремлюємо жовтки від білків.

2

Додаємо до білків 1 ст. л. цукру, лимонний сік і збиваємо до густої піни.

3

В окремому посуді збиваємо жовтки з рештою цукру і ваніліном.

4

Додаємо до збитих жовтків просіяну муку та перемішуємо ложкою.

5

Вже зараз можна включити духовку на 200°С.

6

Далі обережно з’єднуємо білки й жовтки. У збиті білки ложкою додаємо масу жовтків з мукою та перемішуємо рухами зверху донизу так, щоб білки залишилися повітряними.

7

Знову набираємо ложку маси й перемішуємо – охайно, але досить швидко. Має вийти однорідне густе тісто консистенцією, як густа сметана.

8

Форму для запікання змащуємо або застеляємо пергаментом і виливаємо тісто для бісквіта.

9

Випікаємо при температурі 160-170°С приблизно 30-40 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною паличкою, але відкривайте духовку не раніше як за 25 хвилин.

Бісквіт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори