Біляші

біляші
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка2 годs 30 хвПриготування20 хвЗагальний час2 годs 50 хв

Якщо бажаєте покуштувати справжні біляші, як на базарі, але вони дуже смачні й небезпечні, не купуйте їх на вулиці або на пляжі, краще приготуйте самі. Спробуйте, це зовсім не складно, а з секретами ми поділимося! Наші біляші з м'ясом - рецепт ароматних та водночас надзвичайно апетитних пиріжків, які сподобаються вашій родині та здивують простотою приготування.

 500 гр борошна
 300 мл води
 7 гр сухих дріжджів
 1 ч. л. цукру
 500 гр м'ясного фаршу
 1 цибулина
 1 ст. л. горілки
 500 мл олії
 сіль, перець, спеції
1

Нагріваємо воду до 30-35°С, додаємо дріжджі, цукор і трішки борошна – 1-2 ст. л. Розмішаємо опару ложкою та залишимо на 15-20 хвилин.

2

Додаємо до опари, що піднялася, горілку й борошно, 0,5 ч. л. солі та замішуємо тісто на біляші на воді. Важливо: змащуємо стіл олією, а до тіста при вимішуванні двічі додаємо по 1 ч. л. олії. Щоб біляші були пухкими, необхідно витримати пропорції й більше не додавати борошно.

3

Вкладаємо тісто до форми, змащеної олією, накриваємо рушником і ставимо на 1,5-2 години у тепле місце.

4

Нарізаємо дрібно цибулю й додаємо до фаршу.

5

Наше тісто для біляшів вже підійшло, розділимо його на 15 рівних порцій, обгорнемо харчовою плівкою й залишимо для розстоювання ще на 10-15 хвилин.

6

Фарш також поділимо на однакові порції та сформуємо біляші. Защипувати їх можна повністю або залишити серединку відкритою – такі біляші просмажаться скоріше.

7

Смажимо біляші у великій кількості олії. Викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Смачні біляші – рецепт тіста

Біляші є національною стравою татарської, казахської, башкирської кухні – це смажені пиріжки з прісного тіста з різною начинкою. Наш традиційний рецепт тіста на біляші відрізняється додаванням яйця, а фарш може бути не тільки з баранини чи яловичини, а й зі свинини, курятини. Для тіста використовують крім води, сироватку, кисле молоко, кефір.

Як зробити біляші

Бажання більшості людей приготувати жарені пиріжки як на базарі спонукає їх до пошуку смачних рецептів біляшів. Існує декілька секретів, які допомагають приготувати їх хрумкими та апетитними. Перш за все, варто готувати біляші з м'ясом чи іншою начинкою на дріжджах, адже тоді вони є дуже пухкими. Зараз можна натрапити на різноманітні рецепти пиріжків, серед яких пропонується готувати тісто на кефірі, рецепт біляшів на воді з додаванням маргарину чи на молоці. Ви можете готувати тісто на ваше вподобання, проте кефір чи молоко додадуть ніжного смаку. Для начинки краще поєднувати декілька видів м'яса, частини яких, мають бути ніжними та соковитими.

Рецепт лінивих біляшів 

Ліниві біляші тим добрі, що питання, як приготувати біляші та гарно їх заліпити, абсолютно відпадає. Замішуємо швидке тісто на біляші з розрахунку: борошно 400 г, кефір – 2 склянки, сода й цукор – по 0, 5 ч. л., сіль – 1 ч. л. До тіста для біляшів додаємо фарш, перемішуємо та смажимо, як звичайні оладки. Біляші на кефірі приготувати легко і просто – нашвидкуруч. 

Категорія, Кухня

Інгредієнти

 500 гр борошна
 300 мл води
 7 гр сухих дріжджів
 1 ч. л. цукру
 500 гр м'ясного фаршу
 1 цибулина
 1 ст. л. горілки
 500 мл олії
 сіль, перець, спеції

Кроки рецепта

1

Нагріваємо воду до 30-35°С, додаємо дріжджі, цукор і трішки борошна – 1-2 ст. л. Розмішаємо опару ложкою та залишимо на 15-20 хвилин.

2

Додаємо до опари, що піднялася, горілку й борошно, 0,5 ч. л. солі та замішуємо тісто на біляші на воді. Важливо: змащуємо стіл олією, а до тіста при вимішуванні двічі додаємо по 1 ч. л. олії. Щоб біляші були пухкими, необхідно витримати пропорції й більше не додавати борошно.

3

Вкладаємо тісто до форми, змащеної олією, накриваємо рушником і ставимо на 1,5-2 години у тепле місце.

4

Нарізаємо дрібно цибулю й додаємо до фаршу.

5

Наше тісто для біляшів вже підійшло, розділимо його на 15 рівних порцій, обгорнемо харчовою плівкою й залишимо для розстоювання ще на 10-15 хвилин.

6

Фарш також поділимо на однакові порції та сформуємо біляші. Защипувати їх можна повністю або залишити серединку відкритою – такі біляші просмажаться скоріше.

7

Смажимо біляші у великій кількості олії. Викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Біляші

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору