Пікантні баклажани по-азійськи

Смажені баклажани і помідори
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка30 хвПриготування20 хвЗагальний час50 хв

Яких тільки рецептів баклажанів немає – по-корейськи, по-китайськи, по-грузинськи, по-вірменськи, по-французьки та ще дуже багато різних по-якомусь. Варіантів приготування безліч, а з популярністю баклажанів збільшується кількість смачних рецептів. Спробуйте екзотичний, але перевірений рецепт – баклажани по-азійськи. Їх приготування не займає багато часу, а подобається навіть тим, хто до баклажанів ставиться так собі.

 4 баклажани
 1 цибуля ріпчаста
 300 гр печериць
 3 помідори
 4 зубчики часнику
 3 ст. л. соусу Мехікано
 3 ст. л. соєвого соусу
 1 ч. л. паприки
 80 мл олії
 петрушка
 сіль до смаку
1

Баклажани очищаємо від шкірочки, нарізаємо брусочками, складаємо у миску.

баклажани і салат

2

Додаємо до баклажанів 2-3 ст. л. олії, паприку, трішки солі. Добре перемішуємо й рівномірно викладаємо у деко на папір для випікання.

Нарізані баклажани

3

Запікаємо баклажани у духовці при температурі 200°С протягом 20 хвилин.

4

Нарізаємо цибулю кубиками, гриби невеликими шматочками.

Гриби на сковорідці

5

Обсмажуємо гриби й цибулю в олії до готовності.

Смаження цибулі

6

Додаємо до грибів соус «Мехікано», соєвий соус, вичавлений крізь прес часник, перемішуємо все та виключаємо.

Смаження баклажанів

7

Нарізаємо помідори невеликими шматочками, подрібнюємо зелень.

Смажені баклажани і помідори

8

А баклажани тим часом гарно запеклися. З’єднуємо все разом: баклажани, гриби, зелень, помідори та перемішуємо. Маємо чи то теплий салат, чи рагу, чи соте, але надзвичайно смачно!

Смажені баклажани і помідори

Баклажани по-узбецьки  

Продовжуючи тему баклажанів у національних кухнях, радимо ось такий дивовижно простий рецепт. Нарізаємо баклажани смужками 1 см і відварюємо у підсоленій воді 5 хвилин. Виймаємо шумівкою. Далі у глибокий посуд викладаємо почергово шарами: баклажани, вичавлений часник, порізана кільцями цибуля, петрушка. Заливаємо охолодженим попередньо звареним розсолом: 100 г води, 8 ст. л. цукру, 2 склянки олії, 1 склянка оцту. На 4 кг баклажанів: 1 кг цибулі та 100 г часнику. За декілька годин чудова закуска готова.

Баклажани фаршировані

У багатьох кухнях можна зустріти рецепти фаршированих баклажанів. Потрібно відварити або запекти баклажани та наповнити начинкою – з м’ясом або підсмаженими овочами. Потім тушкувати або запікати у духовці.

Інгредієнти

 4 баклажани
 1 цибуля ріпчаста
 300 гр печериць
 3 помідори
 4 зубчики часнику
 3 ст. л. соусу Мехікано
 3 ст. л. соєвого соусу
 1 ч. л. паприки
 80 мл олії
 петрушка
 сіль до смаку

Кроки рецепта

1

Баклажани очищаємо від шкірочки, нарізаємо брусочками, складаємо у миску.

баклажани і салат

2

Додаємо до баклажанів 2-3 ст. л. олії, паприку, трішки солі. Добре перемішуємо й рівномірно викладаємо у деко на папір для випікання.

Нарізані баклажани

3

Запікаємо баклажани у духовці при температурі 200°С протягом 20 хвилин.

4

Нарізаємо цибулю кубиками, гриби невеликими шматочками.

Гриби на сковорідці

5

Обсмажуємо гриби й цибулю в олії до готовності.

Смаження цибулі

6

Додаємо до грибів соус «Мехікано», соєвий соус, вичавлений крізь прес часник, перемішуємо все та виключаємо.

Смаження баклажанів

7

Нарізаємо помідори невеликими шматочками, подрібнюємо зелень.

Смажені баклажани і помідори

8

А баклажани тим часом гарно запеклися. З’єднуємо все разом: баклажани, гриби, зелень, помідори та перемішуємо. Маємо чи то теплий салат, чи рагу, чи соте, але надзвичайно смачно!

Смажені баклажани і помідори

Пікантні баклажани по-азійськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору