Американський гарбузовий пиріг

гарбузовий пиріг
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка25 хвПриготування1 год 50 хвЗагальний час2 годs 15 хв

Від звичних нам страв з гарбузом, американський гарбузовий пиріг за рецептом містить дуже багато спецій. Завдяки використанню імбиру, гвоздики, мускатного горіха, кориці, звичайнісінький пиріг з гарбуза набуває дуже вишуканого смаку. Торт з гарбуза - американська традиційна страва на Різдво, під час осінніх свят, коли з’являється свіжий врожай.

Для тіста:
 300 гр борошна
 1 яйце
 150 гр вершкового масла
 1 ст. л. цукру
 ½ ст. л. лимонного соку
 сіль
 100 мл холодна вода
Для начинки:
 ½ кг гарбуза
 350 мл вершків
 2 ст. л. цукру
 2 яйця
 ½ ч. л. кориці
 спеції за смаком
1

Очищаємо гарбуз від зернят, розрізаємо на великі шматочки, викладаємо на папір для випічки у деко й випікаємо протягом 40-50 хвилин при 200°С.

2

У глибокій мисці змішаємо просіяне борошно, сіль, цукор. Холодне масло порубаємо ножем, додаємо у тісто й продовжуємо сікти, як для листкового тіста.

3

У воду розбиваємо яйце, додаємо лимонний сік, збиваємо виделкою й невеличкими порціями доливаємо у тісто для американського пирога, продовжуючи сікти ножем.

4

Збираємо тісто до купи, не замішуючи, щоб залишилися цілими невеликі шматочки масла, обгортаємо харчовою плівкою й відправляємо у холодильник на 30 хвилин.

5

Знімаємо шкурку з гарбуза й блендером збиваємо до стану пюре.

6

Додаємо решту компонентів для начинки – вершки, яйця, цукор, корицю, спеції й ще раз збиваємо.

7

Тісто розкатуємо дуже тонко, викладаємо у деко з високими бортиками й формуємо з нього кошик. Наколюємо виделкою у декількох місцях.

8

Викладаємо начинку на тісто й випікаємо при 180°С протягом години.

9

Подаємо американський пиріг охолодженим.

Американський гарбузовий пиріг – рецепт з пісочного тіста 

Американський пиріг можна приготувати також на основі несолодкого пісочного тіста з розрахунку: 2 склянки борошна, 120 г масла, 1 яєчний жовток, щіпка солі. Для начинки замість вершків спробуйте мед, апельсин або лимон.

Випічка з гарбузом 

Тісто використовуємо будь-яке – на кислому молоці, дріжджове, листкове. А для начинки можна взяти волоські горіхи, журавлину, малину, кленовий сироп – все, що вам подобається. Чудовий смак має пиріг з гарбуза і яблук з корицею. 

Пиріг з гарбузовою начинкою можна готувати також на основі меду. Тісто можна приготувати будь-яке на ваше вподобання, а начинка складається з: 2,5 ст. л. меду, 450 г гарбуза, 3 яєць, невеликої кількості вершкового масла, невеликої кількості кориці, ваніліну та лимонної цедри. Спершу запечіть гарбуз у духовці, зніміть м'якоть та подрібніть блендером. Поступово додавайте всі інгредієнти, збивши все до однорідної структури. Пиріг з гарбузом матиме неперевершений смак та аромат. 

Гарбузовий пиріг в мультиварці 

Ви можете використовувати класичний рецепт гарбузового пирога, тільки приготувати другим способом. Наприклад, використовуйте ті ж самі пропорції, що у нашому рецепті: борошно перебийте з маслом та сіллю до однорідної крихти. Додайте яйце та холодну воду. Замісіть тісто та відкладіть у холодильник на 1-2 години. Щоб приготувати начинку збийте яйця до легкої пінки, додайте м'якоть гарбуза, вершки та пряні спеції. Низ чаші можна застелити пергаментом або змастити олією. Тісто вистеліть у чашу мультиварки, сформувавши бортики та вилийте гарбузову начинку. Випікайте протягом 1 години при режимі "Випічка".

Інгредієнти

Для тіста:
 300 гр борошна
 1 яйце
 150 гр вершкового масла
 1 ст. л. цукру
 ½ ст. л. лимонного соку
 сіль
 100 мл холодна вода
Для начинки:
 ½ кг гарбуза
 350 мл вершків
 2 ст. л. цукру
 2 яйця
 ½ ч. л. кориці
 спеції за смаком

Кроки рецепта

1

Очищаємо гарбуз від зернят, розрізаємо на великі шматочки, викладаємо на папір для випічки у деко й випікаємо протягом 40-50 хвилин при 200°С.

2

У глибокій мисці змішаємо просіяне борошно, сіль, цукор. Холодне масло порубаємо ножем, додаємо у тісто й продовжуємо сікти, як для листкового тіста.

3

У воду розбиваємо яйце, додаємо лимонний сік, збиваємо виделкою й невеличкими порціями доливаємо у тісто для американського пирога, продовжуючи сікти ножем.

4

Збираємо тісто до купи, не замішуючи, щоб залишилися цілими невеликі шматочки масла, обгортаємо харчовою плівкою й відправляємо у холодильник на 30 хвилин.

5

Знімаємо шкурку з гарбуза й блендером збиваємо до стану пюре.

6

Додаємо решту компонентів для начинки – вершки, яйця, цукор, корицю, спеції й ще раз збиваємо.

7

Тісто розкатуємо дуже тонко, викладаємо у деко з високими бортиками й формуємо з нього кошик. Наколюємо виделкою у декількох місцях.

8

Викладаємо начинку на тісто й випікаємо при 180°С протягом години.

9

Подаємо американський пиріг охолодженим.

Американський гарбузовий пиріг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори