Пісні страви

Пісні страви – готуйте і смакуйте на здоров’я!

Традиції крокують разом з людьми та часом, тому у піст ми намагаємося приготувати особливі пісні страви: салати та овочеві супи, борщ і капустяні котлети, рулет з риби. А яка смачна буває пісна випічка: пироги з вишнями, сирники з бананом, вареники з маком. У цьому розділі ми зібрали рецепти пісних страв від наших кулінарів, вибирайте вподобаний і готуйте на здоров’я!

Булгур з овочами

Булгур – смачна і дуже поживна крупа, мало вживана в українській кухні, але дійсно варта уваги. В рецепті, що ми пропонуємо вам сьогодні, булгур прекрасно поєднується з овочами і готується за принципом «пілаф», тобто одночасно з іншими інгредієнтами. Страва без м’яса, тому підійде як для посту так і для вегетаріанського меню, але при бажанні ви можете доповнити його смаженими кусочками курячого чи телячого філе чи навіть креветками.

Булгур з овочами Читати далі »

булгур

Суп з сочевиці

Сочевиця чи чечевиця – давно відома українській кухні бобова культура, проте на довгий час забута. Сьогодні сочевиця дуже популярна у кухнях різних країн світу і не дарма – вона багата вітамінами та необхідними мікроелементами, поживна, а вегетаріанців забезпечує важливими білками. Червона сочевиця готується дуже швидко та не потребує замочування. Ми пропонуємо вам смачний і поживний суп з сочевиці, а його яскравий колір та пряний смак наповнять радістю похмурий день.

Суп з сочевиці Читати далі »

суп - сочевиця

Тортилья

Картопляна тортилья – напевно, найславетніший рецепт з іспанської кухні і її символ. Хоча ця страва дуже проста і не претензійна, а якщо точніше – це омлет з картоплею і цибулею, проте вона запам’ятається вам характерним і винятковим смаком. А також виручить, коли в холодильнику трохи порожньо, а приготувати щось потрібно. Отож, всього 3 інгредієнти, сорок п’ять хвилин на приготування і ви – іспанський шеф кухар).

Тортилья Читати далі »

тортилья

Пісний борщ з грибами та чорносливом

На різдвяну вечерю хочеться поласувати чимось незвичайним, але в той же час не відходити від традицій. Пісні гарячі страви – те, що треба. Тому ми пропонуємо до класичного рецепту борщу додати чорнослив та гриби.

Пісний борщ з грибами та чорносливом Читати далі »

пісний борщ

Кутя на Різдво: з медом, горіхами і родзинками

Колись у дуже давні часи, перш ніж їсти кутю, її тричі підкидали на ложці, щоб вона гарно прилипла до стелі. Якщо більше пшениці, буде гарний врожай, а якщо маку – добре роїтимуться бджоли. Щороку перед Різдвом усі господині пригадують як готувати кутю. Саме з куті починається Свята вечеря. Рецептів приготування куті є безліч, з поєднанням різних смачних інгредієнтів. Ось класичний рецепт куті з медом, горіхами і родзинками та кілька прикладів особливої куті.

Кутя на Різдво: з медом, горіхами і родзинками Читати далі »

кутя з медом

Домашні чипси у духовці – смачно й корисно

Якщо вам смакують чипси, але ви їх їсте нечасто через сумнівну користь, то цей рецепт домашніх чипсів у духовці вам точно сподобається. Адже традиційні чипси, які смажать у великій кількості олії, дійсно, не дуже корисна страва, щоби нею насолоджуватися щодня.

Домашні чипси у духовці – смачно й корисно Читати далі »

Домашні чіпси

Горохове пюре

Горохове пюре подобається не всім, а господині інколи не мають бажання приділяти багато часу на його приготування. Але з прихильниками ми з радістю поділимося надійним рецептом горохового пюре з точними пропорціями – щоб не підгоріло, не було рідким або сухим чи занадто густим. Просто спробуйте, і за декілька разів ви пристосуєтесь і будете точно знати, як правильно варити горох – свіжий чи сухий, цільний чи подрібнений.

Горохове пюре Читати далі »

горохове пюре

Пісний капусняк

Пісні перші страви – чудова альтернатива насиченого сніданку. Особливо, коли варто утриматися від м’яса. Пісний капусняк, на відміну від класичного капусняка зі свинячими реберцями, вийде нежирним та поживним. Капусняк, приготований за моїм простим рецептом, має чудовий аромат, який не залишить нікого байдужим.

Пісний капусняк Читати далі »

капусняк

Рататуй

За цим рецептом рататуй можна приготувати просто й швидко, адже
запікається страва у духовці, а підготовча робота займає не дуже багато часу.
Рататуй схожий на звичайне овочеве рагу, грузинське соте або болгарське
лечо. Схожі страви є також в інших кухнях: в Італії – капоната, в Іспанії – пісто. Відрізняються лише способом нарізання овочів і приготування. Рататуй – смачна пісна страва, що чудово пасує для вегетаріанського столу і просто так.

Рататуй Читати далі »

Рататуй

Салат з тунцем і рисом: рецепт пісної страви за 20 хвилин

Салати на піст – легкий та водночас простий спосіб приготувати апетитну страву. Декому подобається салат з рисом і тунцем, коли всі інгредієнти, крім риби, дрібно порізані. В інших рецептах на піст складові салату потрібно потерти на тертці. У будь-якому разі салат з тунцем і рисом виходить ніжним і смачним, до того ж, дуже швидко.

Салат з тунцем і рисом: рецепт пісної страви за 20 хвилин Читати далі »

Салат з тунцем

Екзотичний салат з ананасами

Зазвичай інгредієнти в салати з ананасами подрібнюються й перемішуються
із додаванням майонезу – нічого складного. Якщо бажаєте приготувати салат
з ананасами шарами, всі інгредієнти натираємо на тертці.

Екзотичний салат з ананасами Читати далі »

Салат з ананасом
Прокрутити вгору